0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A szívó kártevők réme

Bár az elmúlt években nem volt jellemző, hogy új hatóanyaggal jelennek meg a növényvédős cégek, a Bayer Hungária Kft. most mégis meglepte a gazdákat. A cég országjáró szőlő szimpóziumának egri állomásán mutatkozott be az idei év nagy újdonsága, a Sivanto prime, amelyet egyszerűen úgy jellemeztek, hogy a természet ajándéka a szívó kártevők ellen.

Ahogyan Lovász Csaba, a Bayer marketing menedzsere elmondta, minden készítménynek egyedi története van. Így esett ez a Sivanto prime inszekticiddel is.

Az ázsiai Stemona japonica növényben megtalálható molekuláról tudták, hogy rovarölő hatása van, s ez adott lendületet egy új, a Bayer által vizsgált hatóanyag, a Butenolid csoport felfedezésének.

Innen pedig már csak kis idő volt, hogy egy innovatív rovarölő szert alkossanak, ami a természetből származik és a környezettel, valamint a fenntartható gazdálkodással összhangban alkalmazható.

Már az Egyesült Államokban is leírták, hogy humán biztonsági szempontból előnyösebb az egyéb, piacon lévő rovarölő szereknél. Emellett a legalacsonyabb veszélyességi besorolásba került a beporzó rovarokra való káros hatások vizsgálatánál. Olyan felszívódó szer, amely még a rejtőző életmódot folytató kártevők ellen is hatékonyan bevethető. Ugyanakkor kiváló kontakt készítmény, amely gátolja a rovar táplálkozását. A gyorsaság különösen fontos a vírusok elleni harc szempontjából. A Sivanti prime-s kezelés a táplálkozás gyors befejezéséhez vezet, ezzel kiiktatja a vírusvektorokat, s csökkenti a vírusok elterjedésének veszélyét.

Tökéletesen megfelel mindazoknak a XXI. századi elvárásoknak, amit egy új rovarölő szertől megkívánunk. Nem csak beilleszthető az integrált növényvédelmi technológiába, de a szőlő virágzása idején is nyugodt szívvel felhasználható.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu