0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Jól sikerült a Kadarka-bora? Nevezzen a Kadarkaversenyre!

Március 22-én szervezik meg a Kadarka fajta jó hírnevének megőrzését, erősítését szolgáló XXIV. Kadarka Nemzetközi Nagydíj Borversenyt Kiskőrösön, az István Borház Kft.-nél. A nevezési határidő március 14., a mintákat elsejétől várják a kijelölt helyeken.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának honlapján megjelent felhívás szerint Kadarka (fehér, rozé, siller, vörös) borral és/vagy Kadarka felhasználásával készült cuvée-vel lehet nevezni. A borverseny március 22-én lesz, a nevezési határidő március 14.. A verseny napján nem fogadnak el nevezést! A nevezési díj őstermelőknek 3000, vállalkozásoknak 5000 Ft mintánként.

A mintákat (nevezett boronként négy 0,75 litereset palackot) március 1–14 között kell eljuttatni

az István Borház Kft. telephelyére munkanapokon 8-17 óráig, vagy a szekszárdi, villányi, egri hegyközségeknél is leadhatók ugyancsak március 1–14 között, ügyfélfogadási időben. A palackon szerepeljen a termelő neve, címe, telefonszáma, a bor fajtája, színe, évjárata, termőhelye, valamint a cukortartalom szerinti besorolása.

A borverseny ideje alatt a támogatók jóvoltából szőlészettel, borászattal kapcsolatos kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők, a borbírálat után pedig nyílt borkóstolást szerveznek a nevezett borokból, melyre mindenkit szeretettel várnak a 300 éves Kiskőrösön a szervezők: az István Borház, Kiskőrös Város Hegyközsége, a város önkormányzata, a „Gondűző” Borlovagrend, a Kiskőrösi Kadarka Kör, valamint a Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa.

További információk a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, az István Borház, valamint a Kunsági Borvidék weboldalain találhatók. A jelentkezési lap innen tölthető le.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/HNT