Back to top

Péksütemények, halas termékek és üdítők is az Év Termékei között

Az idén nyolcadik alkalommal adták át az Év terméke elismeréseket hétfőn, a magyar fogyasztók 20 kategóriában értékelték a termékeket - közölte Vágvölgyi Mihály, a versenyt szervező Product of the Year Kft. sajtófőnöke az MTI-vel.

A díjazott termékeket a fogyasztók döntését elemző Inspira Research reprezentatív, 2000 fős kutatása alapján választották ki. Az innovatív termékeket egy szakmai zsűri pontozta, majd a fogyasztók értékelték kategóriánként.

A Product of the Year (POY), vagyis az Év terméke díj világszerte ismert innovációs termékdíjazási rendszer.

A kutatás során a fogyasztók az attraktivitás, az innováció és az elégedettség mentén értékelik a márkákat, a végső sorrendet pedig kizárólag az előző három szempont alapján összesített, úgynevezett POY index határozza meg.

A tájékoztatás szerint a prémium kategóriába tartozó, illetve kényelmi termékek előretörését hozta a 2019-es év az Év terméke díj választáson, a legtöbb elismerést a Lidl termékei nyerték. Több, a gyors-, ugyanakkor egészséges reggeli étkezést támogató termék szerepel a díjazottak között, és erőteljes kategóriát képviselnek a különböző, nem alkoholos italok is. A szénsavas üdítő és energiaital mellett ezúttal már jegestea kategóriában is kiosztották Az Év terméke díjat - közölték.

Az Inspira Research idei kutatása szerint a nyertes termékek legfőbb jellemzője a valódi innováció. Csak olyan márka tudott nyerni a versenyben, amelyik innovációban legyőzte a kategórián belüli versenytársakat. Az innováció mellett a kipróbálók körében mért elégedettség is kimagasló,

a vizsgált kategóriákban 10-ből 9 fogyasztó elégedettségének adott hangot a nyertes termékek kipróbálása után.

Az Év terméke díjat kapott a Lidl Magyarország öt terméke: előre csomagolt friss hal kategóriában a Fresh Fish Today Friss afrikai harcsa és egész pisztráng, saját márkás mosókapszula kategóriában a Formil mosókapszula termékcsalád, sportital kategóriában az Optisana Sport izotóniás ital, pezsgő kategóriában a Pannon Imperial Tradicionális pezsgő, a magas fehérjetartalmú joghurtok között pedig a Lidl Pilos Skyr joghurt.

Az Aldi Magyarország négy terméke is elismerést kapott 2019-ben: a frissen sütött pékáruk között az Azon melegében teljes kiőrlésű pur-pur vekni, napindító joghurt kategóriában a Snack Time Poharas joghurtdesszert müzlivel, a felvágott specialitások között a Gourmet Ínyenc tál, a virslik között pedig az Aldi Light hámozott sertésvirsli nyert.

A probiotikumos arcápoló kategóriában az év terméke az Ilcsi Szépítő Füvek Ilcsi Probiotikumos termékcsaládja lett.

Az Év terméke elismerést a tonhalkrémek között a Hamé Hungária Kft. Hamé Tonhalas krém zöldséggel kapta, a zabkásák közül a Úsovsko Hungary Kft. Fitt Reggeli zab-, rizskása nyerte.

Penészgátló festékadalékok kategóriában a PPG Trilak Kft. Héra Prémium penészgátló adalékja, a beltéri falfestékek között a Poli-Farbe Vegyipari Kft. Poli-Farbe Platinum Matt Latex beltéri falfestéke nyert.

A szénsavas üdítőitalok között a Márka Üdítőgyártó Kft. Márka szénsavas üdítő termékcsaládja kapott díjat. A C-vitamiok között a BioCo Magyarország Kft. BioCo® C+D duo 1000 mg+D3-vitamin 2000 NE, és BioCo® Csipkebogyós RETARD C-vitamin 1000 mg kapta az elismerést.

A jegestea kategóriában a Coca-Cola HBC Fuzetea jegesteája, a szénsaventes ásványvíz kategória győztese a Magyarvíz Kft. Mizse Szénsavmentes Természetes Ásványvíz. Az energiaitalok között az AQUARIUS - AQUA Kft. WATT termékcsaládja kapta az Év terméke díjat. A saját márkás étrend-kiegészítők Pharmanova Zrt. Livsane termékcsalád lett a cím nyertese.

Forrás: 
MTI

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Stabil a tej ára, de egyre nő az önköltség

A hazai nyerstej felvásárlási átlagár 2017 januárja óta, mintegy 29 hónapja a 91-101 Ft/kg-os sávban mozog. Az ár stabilitása ugyan üdvözlendő, azonban a nyerstej ár az infláció, az input költségek stb. változása miatt egyre kevésbé tudja fedezni az emelkedő önköltségeket. Ez az ár 4-5 éve kiváló árnak minősült volna.

Ahol hallgatói előírás a csokoládé kóstolás

Szeptembertől új évfolyammal indul az ország első, diplomás Csokoládé-, kávé-, teakészítő mesterképzése.

Hízómarhák hűtése kánikulában - Olaszországi tapasztalatok

Az éghajlatváltozás egyre gyakoribb és hosszabb ideig tartó, nagy hőséggel járó napokat hoz magával. Ez hatással van a hízóállatok teljesítményére: a termelés csökken, amint a hőmérséklet meghaladja a 25 °C-os küszöböt.

Olcsó laborhús két éven belül

Hat évvel ezelőtt mutatták be a laborhúst, akkor még egy hamburgernyi, szaftos műhús 80 millió forintba került. Egy holland start-up 2021-re szeretné elérni hogy ipari mennyiségben és olcsón gyárthasson laborhúst.

Génszerkesztés: elkerülhetetlen a szemléletváltás?

Fontos elválasztani a CRISPR és a GMO témáját, de mindkét terület kutatására szükség van Európában – vélekedett lapunknak adott interjújában Louise Fresco. A Wageningen University & Research professzora és az intézmény igazgatóságának elnöke szerint éppen a kockázatok mérséklésének igénye teszi indokolttá a kutatásokat, és még a réspiacok kiszolgálása sem indokolja a teljes szigor fenntartását.

Hiába az ASP, nem változtak a felvásárlási árak

Az afrikai sertéspestis távol-keleti elterjedése miatt jelentősen átrendeződött a világ sertéspiaca, ami hazánkban is problémákat okoz. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a hazai kiskereskedelmi áruházláncok, a vágóhidak, a sertéshús-feldolgozók és a tenyésztők részvételével soron kívüli megbeszélést kezdeményezett ennek megoldására.

„Ajándék a mezőhegyesieknek”

Extrém meleg, színvonalas verseny, helyi vonatkozású sikerek – ezek jellemezték a XXV. Jubileumi Kanca- és Ménversenyt Mezőhegyesen.

A mezőgazdasági termelés növekedése alacsonyan tartja az árakat

A mezőgazdasági termelés növekedése viszonylag alacsonyan tarthatja az élelmiszeripari termékek árát a következő évtizedben, de nagyon sok a bizonytalanság és a kockázat - állapította meg az OECD és a FAO szokásos, évenkénti közös jelentésében, amelyben a mezőgazdaság és a halászat következő tízéves kilátásait értékelik nemzeti, regionális és globális szinten.

Méreten aluli harcsákkal bukott le egy halász

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ) egy, méreten aluli szürkeharcsákat megtartó halászt ért tetten július elején, a Sajó térségében. A kifogott, majd jogosulatlanul megtartott halakat szerencsére élő állapotban sikerült visszajuttatni a vízbe.

Továbbra is csemegekukorica nagyhatalom vagyunk

Magyarország Európa legnagyobb csemegekukorica-termelője és legjelentősebb exportőre. Tavaly közel 300 ezer tonna készterméket szállítottunk a világ minden részére. A hazai termelésben elterjedtek a szuperédes fajták, 70 százalékban azt vetnek; a magyar csemegekukorica-termékek 95 százalékát külföldön értékesítik. Az idei betakarítás a jövő héten kezdődik.