0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Péksütemények, halas termékek és üdítők is az Év Termékei között

Az idén nyolcadik alkalommal adták át az Év terméke elismeréseket hétfőn, a magyar fogyasztók 20 kategóriában értékelték a termékeket - közölte Vágvölgyi Mihály, a versenyt szervező Product of the Year Kft. sajtófőnöke az MTI-vel.

A díjazott termékeket a fogyasztók döntését elemző Inspira Research reprezentatív, 2000 fős kutatása alapján választották ki. Az innovatív termékeket egy szakmai zsűri pontozta, majd a fogyasztók értékelték kategóriánként.

A Product of the Year (POY), vagyis az Év terméke díj világszerte ismert innovációs termékdíjazási rendszer.

A kutatás során a fogyasztók az attraktivitás, az innováció és az elégedettség mentén értékelik a márkákat, a végső sorrendet pedig kizárólag az előző három szempont alapján összesített, úgynevezett POY index határozza meg.

A tájékoztatás szerint a prémium kategóriába tartozó, illetve kényelmi termékek előretörését hozta a 2019-es év az Év terméke díj választáson, a legtöbb elismerést a Lidl termékei nyerték. Több, a gyors-, ugyanakkor egészséges reggeli étkezést támogató termék szerepel a díjazottak között, és erőteljes kategóriát képviselnek a különböző, nem alkoholos italok is. A szénsavas üdítő és energiaital mellett ezúttal már jegestea kategóriában is kiosztották Az Év terméke díjat – közölték.

Az Inspira Research idei kutatása szerint a nyertes termékek legfőbb jellemzője a valódi innováció. Csak olyan márka tudott nyerni a versenyben, amelyik innovációban legyőzte a kategórián belüli versenytársakat. Az innováció mellett a kipróbálók körében mért elégedettség is kimagasló,

a vizsgált kategóriákban 10-ből 9 fogyasztó elégedettségének adott hangot a nyertes termékek kipróbálása után.

Az Év terméke díjat kapott a Lidl Magyarország öt terméke: előre csomagolt friss hal kategóriában a Fresh Fish Today Friss afrikai harcsa és egész pisztráng, saját márkás mosókapszula kategóriában a Formil mosókapszula termékcsalád, sportital kategóriában az Optisana Sport izotóniás ital, pezsgő kategóriában a Pannon Imperial Tradicionális pezsgő, a magas fehérjetartalmú joghurtok között pedig a Lidl Pilos Skyr joghurt.

Az Aldi Magyarország négy terméke is elismerést kapott 2019-ben: a frissen sütött pékáruk között az Azon melegében teljes kiőrlésű pur-pur vekni, napindító joghurt kategóriában a Snack Time Poharas joghurtdesszert müzlivel, a felvágott specialitások között a Gourmet Ínyenc tál, a virslik között pedig az Aldi Light hámozott sertésvirsli nyert.

A probiotikumos arcápoló kategóriában az év terméke az Ilcsi Szépítő Füvek Ilcsi Probiotikumos termékcsaládja lett.

Az Év terméke elismerést a tonhalkrémek között a Hamé Hungária Kft. Hamé Tonhalas krém zöldséggel kapta, a zabkásák közül a Úsovsko Hungary Kft. Fitt Reggeli zab-, rizskása nyerte.

Penészgátló festékadalékok kategóriában a PPG Trilak Kft. Héra Prémium penészgátló adalékja, a beltéri falfestékek között a Poli-Farbe Vegyipari Kft. Poli-Farbe Platinum Matt Latex beltéri falfestéke nyert.

A szénsavas üdítőitalok között a Márka Üdítőgyártó Kft. Márka szénsavas üdítő termékcsaládja kapott díjat. A C-vitamiok között a BioCo Magyarország Kft. BioCo® C+D duo 1000 mg+D3-vitamin 2000 NE, és BioCo® Csipkebogyós RETARD C-vitamin 1000 mg kapta az elismerést.

A jegestea kategóriában a Coca-Cola HBC Fuzetea jegesteája, a szénsaventes ásványvíz kategória győztese a Magyarvíz Kft. Mizse Szénsavmentes Természetes Ásványvíz. Az energiaitalok között az AQUARIUS – AQUA Kft. WATT termékcsaládja kapta az Év terméke díjat. A saját márkás étrend-kiegészítők Pharmanova Zrt. Livsane termékcsalád lett a cím nyertese.

Forrás: MTI