Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (FIBL) felmérést készített az európai biotermelésről, és a közzétett adatok szerint
A statisztika szerint a svájciak fejenként 288 eurót, azaz körülbelül 330 svájci frankot költenek biotermékekre.
A bioélelmiszerek termelésében viszont Svájc a negyedik helyen áll Németország, Franciaország és Olaszország mögött 2,4 milliárd eurós bevételével.
Európában 2017-ben 15 millió hektáron folyt biotermesztés, ez 2016-hoz képest 7,6 %-kal nőtt. A bioélelmiszerek előállítása európai szinten a mezőgazdasági össztermelésnek a 2,9 %-át teszi ki. A felmérés időszakában a biotermelés legnagyobb területen Spanyolországban folyt, közel 2,1 millió hektáron, megelőzve Olaszországot és Franciaországot.
A termékeket 71 000 vállalat dolgozta fel, és több mint 5300 exportőr és importőr tevékenykedett ebben az ágazatban Európában.
Ezek az adatok is bizonyítják, hogy nagy potenciál van a biotermékek előállításban, és érdemes a gazdálkodóknak ebben is gondolkodni.