0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Mély fájdalommal búcsúzunk kollégánktól, Nagy Ottótól

Életének 71. évében elhunyt kollégánk, Nagy Ottó, laptársaink, a Kertészet és Szőlészet, a Méhészet, valamint a Kerti Kalendárium munkatársa. Kiadónk „nagy családja” egy nyugodtságot árasztó, szerény, szeretetreméltó tagját veszítette el.

Az egyik fővárosi nyomdából érkezett hozzánk, és tőlünk vonult vissza. Ekkor sem tette le a tollát, nyugdíjasként a Méhészet szövegei fölött őrködött, a tőle megszokott precizitással, megbízhatósággal.

Nagy Ottó Kecskeméten született, Mezőkeresztesen nőtt fel, a nyomdász szakmát tanulta ki. Megbízhatóságát, a munka iránti alázatát mutatja, hogy mindössze két munkahelye volt, ahol mindig élete társával, feleségével, Marikával dolgozott együtt. Pestre költözésükkor a Zrínyi Nyomdában gépszedőként végezte munkáját, majd

csaknem 30 évvel ezelőtt került a Magyar Mezőgazdaság Kft.-hez, ahol olvasószerkesztői, nyomdai összekötő és hirdetésszervezői feladatokat látott el.

Nyomdász kollégáival, a „gyártással” nagyszerű kapcsolatot ápolt, és minket is arra intett. A kiszámíthatóság, a megbízhatóság mintaképe volt.

Felelősségteljesen végezte munkáját: a lap elkészültéig határozottságára, a nyomdába adás után megkönnyebbülésére emlékezhetünk. Igazi „csapatjátékos” volt, mindig mindenki számíthatott rá, egyetlen cél vezérelte: a gondjaira bízott lap a lehető legjobb minőségben és időben készüljön el. Nála az olvasók elégedettsége volt a mérce.

Sokat tanultunk tőle. Elsősorban emberséget, de történelemből is adott néha leckét.

Szerényen, ám büszkeséggel mesélt a családjáról, amiben nem kis része volt a példaadó családapának, a gondos férjnek, sógornak, keresztapának, a megbízható és becsületes munkavállalónak. Ez mind volt Nagy Ottó.

Bár Ő még a nyomtatott helyesírási és kertészeti szakkönyveket lapozta, a szövegszerkesztő és tördelő program nem igazán ragadta magával, szókincse és anyanyelvi tudása azonban imponáló volt.

A Magyar Mezőgazdaság Kft. minden munkatársa hálás szívvel és nagy szeretettel gondol elveszített barátunkra, munkatársunkra. Osztozunk családja fájdalmában, megnyugvást kívánunk kolléganőnknek, Marikának, fiának, Ottónak és leányának, Nikolettának.

Nyugodj békében, Ottó! Emléked megőrizzük!

Forrás: Magyar Mezőgazdaság