0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Így lehet még több szobanövény az otthonunkban

A szobanövényekkel szebbé és karakteresebbé varázsolható az otthonunk. Nem csak emiatt érdemes körülvenni magunkat esztétikus és hasznos növényekkel. Egészségesebbé és boldogabbá tehetnek bennünket. Mutatjuk hogyan, és azt is, miként fér el belőlük még több a lakásban.

Használjuk az ablakot

A legtöbb szobanövény számára elengedhetetlen a sok napfény. Szóval adja magát, hogy az ablak közelébe vagy az ablakpárkányra helyezzük őket. Egy kisebb polcrendszert is készíthetünk az ablakméretünkre szabva, hogy több növény kerüljön a fény közelébe. Fel is akaszthatjuk őket. Ha többet szeretnénk egyszerre feltenni, akkor lógassuk fel őket a függönytartóra, kiváló függöny helyettesítő.

Dekorációs drótháló

A lakás bármely szegletét feldobhatjuk egy dróthálós dekorációs elemmel. Nem foglal sok helyet a falra függesztve, ráakaszthatjuk a kaspókat és még néhány növénygondozó kelléket is (például kisebb kannákat és metszőollókat).

Az asztalra és a polcokra is helyezhetünk dróthálóból készített virágtartó elemeket.

Kis konyhakert

Ha szeretnénk friss fűszernövényeket növeszteni a konyhában, több megoldás lehetséges. Nem csak az ablak közelébe tehetjük őket. Ha van egy nagyobb konyhapultunk, ott is elférnek, de egy – a szekrény alá felfúrt – tartóra is aggathatjuk őket. Magára a szekrényre is tehetjük, vagy fellógathatjuk rá a fűszernövényeket.

Finom az illatuk és az ízük, és még az egészségünkre is jótékony hatással lesznek.

Mennyezetre függesztés

A mennyezetre felaggatott növényeket a legváratlanabb helyekre tehetjük, például a fürdőszobába, a kamrába vagy az ebédlőbe. A futónövények nagyon jól mutatnak ezzel a megoldással. Felfüggesztett hálóba vagy rúdra is lehet helyezni őket. Ha kicsi az otthonunk ez az egyik legpraktikusabb megoldás, hogy zöldebbé és természetközelibbé tegyük. A zöld szín nem csak feldobja a lakásunkat, de biztonságérzetet ad és megnyugtat bennünket. A színterápia szerint azok akiket több zöld vesz körül, életigenlőbbek, derűlátóbbak és kiegyensúlyozottabbak.

Falművészet

Használjuk ki a falat maximálisan. Nem csak a polcokon tárolhatóak a szobanövények. Izgalmas dróthálós megoldást is alkalmazhatunk a falon, de elhelyezhetjük őket a festményeink vagy a képeink között.

Kisebb dekorációs polcokban vagy szélesebb képkeretben igazán jól mutatnak, különösen a futónövények.

Mi magunk is létrehozhatunk a szobanövényeinkből műalkotásokat. Fából készült táblákra, dróthálóra, csomózott vagy hímzett alakzatokba helyezhetünk úgynevezett Air Plant-eket, vagyis Tillandsia-t, ami nem pusztán légkönnyű növény, de légtisztító hatása is van. Nincs gyökere, az egész növényt beborító vízfelvevő pikkelyszőrön keresztül jut a szükséges tápanyaghoz, ezért akár egy faágra vagy dróthálóra felkötözve is megél.

Guruló polcok

Ha már a falon, a mennyezeten és a felfüggesztett polcainkon nincs hely, jöhetnek a guruló polcok. Praktikusak, mert több növény is elfér rajtuk, és még a helyüket is változtathatjuk. Ha üres és szürke egy sarok a lakásban, oda tolhatjuk, de ha munka vagy ebéd közben több zöldre vágyunk, közelebb vihetjük őket magunkhoz.

Forrás: inhabitat.com