Back to top

Célpontban az Érték és Minőség

Március 12-én a Benczúr Házban tartott sajtótájékoztatón útjára indították az Érték és Minőség Nagydíj pályázatot, ahol 39 kategóriában, több mint 100 témakörben lehet jelentkezni a gazdaság szinte teljes spektrumából.

A Kárpát-régió legkiválóbb termékeinek és szolgáltatásainak versenyén, olyan vállalkozások kaphatnak lehetőséget, akiknek fontos, hogy produktumukat a hazai és nemzetközi szférában is elismeréssel véleményezzék. A pályázat kitüntetéseire május 24-ig lehet pályázni, az eredményhirdetéssel egybekötött díjátadóra pedig a Gazdaság ünnepén, a Parlament Felsőházi termében szeptember 10-én kerül sor.

A díjjal kijáró elismerést azok a szolgáltatások, termékek vagy gazdasági szervezetek mondhatják magukénak, amelyek tevékenységük során elkötelezettek a minőség iránt, prémium kategóriájú termékek előállítására törekednek, és magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtanak. A pályázat fővédnöke Latorcai János, az országgyűlés alelnöke. Kiemelt támogatói a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága, külhoni viszonyaltban pedig a határon túli együttműködést demonstrálva a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, további kiemelt partnere Gyula város önkormányzata.

Latorcai János távollétében dr. Pap Csaba Gábor, az Országgyűlés alelnöki titkárságának a vezetője továbbította köszöntőbeszédében az alelnök gondolatait.

Felhívta a figyelmet a lokalitás, az itthon előállított termékek és szolgáltatások, a fenntarthatóság, a környezetvédelmi szempontok fontosságára,

illetve az innovatív, értékteremtő termékek széles palettájára, amelyek a Kárpát-medencét is meghódítva képesek lesznek további sikereket elérni.

Az Érték és Minőség Nagydíj emblémájával díszített, a Hollóházi Porcelángyár Kft. alkotógárdája által készített egyedi iparművészeti trófea
Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetsége elnöke sem tudott részt venni a rendezvényen, nevében Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány ügyvezető igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket. Az igazgató a gazdasági értelembe vett határtalanságról, azon belül is olyan gazdasági kultúráról beszélt, melyben a vállalkozók számára a minőség és az érték munkájuk védjegyévé válik. Erdélyi kis- és középvállalkozókat, népművészeti alkotások kivitelezőit, hagyományos gazdálkodást folytató őstermelőket bátorított az igényességre való közös törekvésre és az értékteremtés lényegességére.

Az Érték és Minőség Nagydíj pályázatot a kiírók tanácsa hirdette meg, amelynek tagja a Hajnal Húskombinát Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Kft., az erdélyi, mezőcsávási székhelyű SSM & SIU Kft. és a Diamond Szervezőiroda Bt.

A pályázatra május 24-ig minden természetes jogi személy vagy jogi személyiség, egyéni vállalkozó és alkotóközösség jelentkezhet.
Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Új külpiaci távlatokat nyithat a magyar agrárdigitalizáció

Az Agrárminisztérium kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy az agrárpálya vonzóvá tételével, új, digitális tudás, készségek, szemlélet elősegítésével támogassa a gazdálkodást választó vidéki fiatalokat.

Nélkülözhetetlen szerepben a bivalyok

Bő 100 esztendővel ezelőtt még mintegy 150 ezer egyedből állt a magyarországi bivalypopuláció, a mezőgazdaság gépesítése azonban az állomány nagymértékű csökkenését eredményezte.

A XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok tenyésztési díjai

Május 10-én, a kiállítás második napján adták át a tenyésztési díjakat, a Magyar Állattenyésztők összevont tenyésztési nagydíját, és OMÉK társrendezvény lévén, a miniszteri különdíjat is. Ezeken kívül számos más elismerést vettek át a szakemberek.

Meghirdették a 2019. évi hungarikum pályázatot

A hazai és a külhoni nemzeti értékek, hungarikumok népszerűsítésének támogatására, valamint a Kárpát-medencei hagyományos öltözet-kultúra továbbörökítésére megjelent az idei évi hungarikum pályázat. Mindkét célterületnél működési támogatásnak nem minősülő, egyszeri, vissza nem térítendő támogatás jár.

Bálint gazda 100 – „Legyünk hűek egymáshoz, becsüljük meg egymást”

Az ország Bálint gazdája, vagyis dr. Bálint György kertészmérnök közelgő 100. születésnapja alkalmából rendezett ünnepséget kedden Budapesten a Mezőgazdasági Múzeumban a Magyar Mezőgazdaság Kft., amelynek kötelékében Bálint György több, mint egy évtizedig volt a Kertészet és Szőlészet főszerkesztője, valamint a Kerti Kalendárium és a Kertbarát Magazin alapító főszerkesztője, szerkesztője.

Hódmezővásárhely: az államtitkár együttműködést ígért

Megújult épületben, új infrastruktúrával körülvéve várta a már hagyományos díjátadóra a 26. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok szervezői csapata az érintett cégeket és újságírókat. A kiállítás idén az OMÉK társrendezvénye is.

Szakmai nívódíj a Muzsikál az erdőnek

A Magyar Fesztivál Szövetség Beke Pál Nívódíját minden évben a szakmai szempontból magas színvonalú, emlékezetes és a közösséget építő fesztiválok szervezői vehetik át. Idén a VeszprémFeszt, a PanyolaFeszt, a Bach mindenkinek és a Muzsikál az erdő rendezvényt tartotta érdemesnek a szövetség az elismerésre.

Hamarosan benyújthatók az egységes támogatási kérelmek

Az egységes támogatási kérelmeket április 9-étől lehet benyújtani a Magyar Államkincstárhoz. Idén közel 50 közvetlen támogatási és vidékfejlesztési jogcímen igényelhető támogatás, valamint ezen jogcímekkel kapcsolatban teljesíthető az adatszolgáltatási kötelezettség.

Tizenhárommilliárd forint forrásból kapnak támogatást a baromfitartók

A 2019. évre szóló baromfi állatjóléti támogatási kérelmek beadási határideje 2019. április 15-e. A kérelmeket a Magyar Államkincstár honlapján megtalálható új formanyomtatványon kell benyújtani. A baromfi állatjóléti támogatások folyósítására a 2019. évi költségvetésben megközelítőleg 13 milliárd forintos forrás áll rendelkezésre, amely meghaladja a korábbi évek keretösszegét.

Meghosszabbította az AM a tanyavillamosítási pályázatot

Egy évvel meghosszabbította az Agrárminisztérium a tanyás térségek háztartási léptékű fejlesztéseit szolgáló vidékfejlesztési pályázatot. A döntés értelmében a tanyán élők és a tanyás térségekben található önkormányzatok 2020. április 3-ig nyújthatják be támogatási kérelmüket a 8,23 milliárd forint keretösszegű felhívásra.