Back to top

Legördült a 40 000. JAGUAR a gyártóssorról

A CLAAS legyártotta a 40 000. JAGUAR silózót Harsewinkelben. A gyártás 1973-as kezdete óta a vállalkozás a JAGUAR silózó termékcsalád folyamatos fejlesztésével világvezetővé vált az önjáró silózók piacán.

Innovatív megoldások és a legmagasabb hatékonyság jelentik az alapköveit annak a négy évtizedes fejlesztőmunkának, amely a JAGUAR sikeréhez vezetett. A legfrissebb példa: a JAGUAR TERRA TRAC a SIMA mezőgazdasági gépkiállítás Innovációs Díjának aranyérmese lett.

Kezdetek: 1973

Az 1960-as évek végén rendkívüli intenzitással fejlődő kukoricatermesztés egyre nagyobb teljesítményű betakarítási technológiát kívánt. A felépítményes és a vontatott eszközök elérték teljesítményhatárukat. A CLAAS, időben felfedezve az ebben a szegmensben rejtőző potenciált, 1973-ban megkezdte a JAGUAR 60 SF, egy nagy teljesítményű, önjáró silózó gyártását.

Egy újabb mérföldkő: JAGUAR 800

A JAGUAR 800 sorozat gyártása egy kisebb előszériával már 1993-ban elkezdődött. Az új sorozatot 228 kW (310 LE) – 354 kW (481 LE) teljesítményű motorokkal lehetett megrendelni. A most már keresztbe beépített motorokkal a részegységek egyszerű és közvetlen meghajtását, a motor optimális hűtőlevegőellátását, és nem utolsó sorban a karbantartáshoz szükséges tér megnövelését érték el. Ez az újszerű megoldás világszerte iránymutatóvá vált a mai modern silózók fejlesztéséhez.

Az új generáció: JAGUAR 900

A JAGUAR 900 sorozat már piacra kerülésekor azonnali elismertséget szerzett kiemelkedő teljesítményének és a legmagasabb igényeknek is megfelelő szecskázási minőségének köszönhetően. Az új modellek szélesebb motorkínálattal, intelligens motorvezérléssel, állandó nedvességmérő rendszerrel, CEBIS kezelőegységgel és az új V-MAX szecskázódobbal voltak felszerelve.

A 2009-es hannoveri Agritechnica kiállításon a JAGUAR 900 sorozat AUTO-FILL automatikus rendszere aranyérmet nyert.

A 40 000. silózó egy TERRA TRAC

A CLAAS JAGUAR család 2018-as legfiatalabb tagja a JAGUAR 960 TERRA TRAC, a piacon az első, gyárilag járószerkezettel szerelt silózó.

Az új megoldás minden betakarítási körülménynél a lehető legnagyobb mértékben kíméli a talajt, úgy, hogy a közúti közlekedéshez mégis keskeny marad.

Egy új fejlesztésnek köszönhetően, a fordulókban a járószerkezet elülső része kiemelkedik, ezáltal megakadályozza a zöldtakarmánynövények sérülését. A gép a párizsi SIMA kiállításon innovációs aranyérmet nyert el.

A CLAAS tizenkét modellel átfogó kínálatot nyújt az önjáró silózókból minden munkakörülményhez. A JAGUAR gyártásának kezdeteitől a CLAAS természetesen folyamatosan fejleszti a silózóadaptereket is, melyeknél nagy hangsúlyt helyeznek az optimális anyagáramra és a legnagyobb hatékonyságra. Jelenleg DIRECT DISC direktvágó, PICK UP rendfelszedő és ORBIS kukoricaadapterek elérhetők el.

A 40 000. JAGUAR különleges dizájnnal, és TERRA TRAC járószerkezettel gurult le a gyártósorról. A jubileumi darabszám megünneplésére különleges, az ismert nagymacska képével díszített bemutatógépek járják majd világszerte a földeket.

Forrás: 
Axiál Sajtóközlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Az előrelátó traktor-kamera

Európa egyik legnagyobb mezőgazdasági pótkocsigyártója a Fliegl a mezőgazdasági, építőipari és közúti járművek biztonságát növelő kamerák és kamerarendszerek fejlesztésében és gyártásában is jeleskedik. A traktorokra elől függesztett munkagépek az útkereszteződésekbe csak belógva, balesetveszélyesen teszik lehetővé a vezető számára a belátást.

A szántóföldi napokon kiderül, mit tudnak a gépek

Az AXIÁL Kft. 500 négyzetméteres területen állógép-, és 4500 négyzetméteres területen mozgógép-bemutatóval készül a mezőfalvai kiállításra. A május 23-24-ei rendezvényen a szántóföldi növénytermesztés leghatékonyabb gépeit teszik próbára.

Kevesebb az élőmunka, több a tej

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Mezőgazdasági Gépesítési Intézete (NAIK MGI), illetve jogelődei a magyar mezőgazdaságot 1869 óta szolgáló kutatóintézet, mely az agrárium gépesítését elősegítő műszaki-technológiai kutatással, fejlesztéssel és tudományos tevékenységgel foglalkozik. Fennállásának 150 éves fennállása jubileumát konferenciákkal is ünneplik.

Már hamisítják

Januárban vezette be a dísznövény- forgalmazásban világszerte használt CC-kocsik új, rádiófrekvenciás jeladóval (RFID) ellátott jelölőcímkéjét a fejlesztő és a bérleti rendszert működtető dán Container Centralen, éppen a hamisítások megelőzése érdekében.

Készülődés az ország legnagyobb szántóföldi kiállítására

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) egy rendhagyó interaktív sajtótájékoztató keretében informálta az újságírókat a május 23-24-én megrendezendő III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShowról.

Újdonságok Vásárhelyen

Ezúttal is a hazai mezőgazdaság jelentős része jelen volt a vásárhelyi kiállításon, a szaporodásbiológiától a tartástechnológián át a takarmányozásig valamennyi szakterület képviseltette magát, emellett vetőmag-előállítók, műtrágya-forgalmazók, gépgyártók, gépkereskedők, a különböző technikák és technológiák képviselői is részt vettek ezen a seregszemlén.

Nem javíthatják meg a traktorokat az amerikai gazdák

A modern mezőgazdasági gépek meghibásodását általában egy laptopra telepített softver segítségével el lehet hárítani. Ennek ellenére az amerikai gazdáknak igen borsos árat kell fizetni a szervizelésért, ami ellen egyre hangosabban tiltakoznak.

Alsőörsön lesz a Stihl nemzeti favágó kupa

Idén Alsóörsön, a 20. jubileumi Open Road Festen rendezik meg a Stihl Timbersports sportfavágó kupa nemzeti bajnokságát - mondta Szeremley Csaba, a Stihl Timbersports menedzsere szerdán Budapesten.

Bővülő traktorgyártás Szentpéterváron

Annak ellenére, hogy a magas infláció miatt Oroszországban kedvezőtlen a mezőgazdasági beruházások invesztíciós klímája, tavaly növelni tudta traktoreladásait a belpiacon a szentpétervári Kirovec traktorgyár.

Felmérés az élelmiszeripar digitalizációs helyzetéről

Zajlik a hazai élelmiszeripari vállalkozások digitalizációs helyzetének feltérképezése. A felmérés 2019. május 17-ig tölthető ki, a kapott eredmények pedig hozzájárulhatnak a fejlesztések megfelelő irányú előmozdításához.