0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Sok önkéntes segített a nyíregyházi erdőfelújításban

Nagyon sikeres volt a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete által meghirdetett önkéntes erdőfelújítási program. Pénteken délután mintegy ötvenen, felnőttek és gyerekek együtt pótolták az elszáradt csemetéket egy négyhektáros területen.
Azoknak a jelentkezését várták az erdészek és a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola munkatársai, akik átérzik a faültetés fontosságát és szerettek volna segíteni a Sóstói-erdőben folyó munkában.

Több ezer példányt kellett elültetni: a tölgy mellett hárs, nyír, és számos vadgyümölcs került a földbe. Nemcsak nyíregyháziak voltak az önkéntesek között, érkezett például egy iskoláscsoport Kisvárdáról is. Az akció iránt egyébként akkora volt érdeklődés, amekkorára előzetesen senki nem számított. Egyebek mellett a fővárosból, Szegedről és Békéscsabáról is szerettek volna részt venni a munkásban, sőt határon túlról is voltak jelentkezők, nekik a lakóhelyükhöz közelebbi önkéntes munkát javasoltak az erdészek. A program egyébként nem ért véget, a héten nyíregyházi iskolás csoportok és cégek munkatársai vesznek részt hasonló önkéntes erdőfelújításon – ismertette Tölgyfa Gábor, a Nyíregyházi Erdészet igazgatója.

Forrás: NYÍRERDŐ Zrt. Sajtóközlemény