0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Elszabadult bálák, tehetetlen autós

A rosszul rögzített szalmabálák komoly baleseti kockázatot jelentenek, az imbolygó pótkocsi, a billegő rakomány mégis napi látvány az utakon és távolról sem csak Magyarországon.

Szomorú hírként járta be a világot 2010-ben, hogy  a világhírű – még a banánt és a grapefruitot is vonóként használni tudó – Mike Edwards csellistát tragikus baleset érte, kisteherautójában agyonnyomta egy elszabadult, 600 kilogrammos szalmahenger. Sajnos, többször előfordult már olyan eset is, amikor egy korábban útra esett rakomány okozott komoly balesetet.

A dán Western DK cég a probléma megoldására most új módszert dolgozott ki, a bálaszállító kocsik rakományának automatikus rögzítésével.

A speciális hevederekből, illetve az ezeket tartó, innovatív kialakítású karokból álló rögzítő rendszerrel akár eltérő szélességű bálák rétegeiből álló rakományok is biztonságosan leköthetőek, emellett a szállítókocsi teljes szélessége is a lehető legkisebb marad. A tartókarok a rakodásnál hidraulikusan megemelhetők.

Az ilyen rögzítő rendszerrel felszerelt szállítókocsi bármely oldalról rakodható, és sok egyéb raklapos csomagolású áru szállítására is jól használható.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/western-vogne.dk