0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Növekvő agrárrészesedésre számít a Raiffeisen

Tovább növelné mintegy 150 milliárd forintnyi agrárhitel-állományát a Raiffeisen Bank, amely már most is a hazai bankpiac harmadik helyezettje a mezőgazdaság finanszírozásában – mondta el a pénzintézet vezérigazgató-helyettese lapunknak. Kementzey Ferenc szerint a nagyvállalatok körében meghatározó szereplők már most is, ezért az agrár-kkv körben van igazi tere a további növekedésnek.

Tovább növekedne a Raiffeisen Bank az agrárfinanszírozás terén, ahol már jelenleg is harmadik szereplőnek számít a hazai piacon – mondta el Kementzey Ferenc, a pénzintézet vezérigazgató-helyettese pénteken Budapesten, a bank sajtótájékoztatóján. Hozzátette: a Raiffeisen az OTP és a K&H után a képzeletbeli dobogó harmadik helyét foglalja el – valahol a Takarék Csoporttal egyenlő szinten.

A pénzintézet hitelállománya az agrárszektoron belül 150 milliárd forintra tehető.

Különösen a nagyvállalatok körében erős a részvételük a mezőgazdaság finanszírozásában. Ez ugyanakkor lehetőséget ad arra is, hogy a Raiffeisen az agrár-kkv körben tovább tudjon terjeszkedni. 2019-től ezért növekedést vár a vezérigazgató-helyettes ezen a téren, mert a banknál az agráriumot fontos, és hosszú távon is jól teljesítő területnek tartják.

Kementzey Ferenc hozzátette: ebben segít az is, hogy a bank a finanszírozási termékek teljes spektrumát tudja kínálni a mezőgazdasági szereplőknek, a különféle hitelektől az uniós források előfinanszírozásán át a beruházások támogatásáig.

A Raiffeisen Bank 23 milliárd forint adózás utáni nyereséget ért el 2018-ban – mondta el Zolnai György, a bank vezérigazgatója az eseményen.

Az előző évben, 2017-ben 28,5 milliárd forint adózott eredményt könyvelt el a pénzintézet, elsősorban a nagyon jelentős céltartalék visszaírás miatt. A vezérigazgató elmondta: a bank működési bevétele az alacsony kamatok ellenére 6 százalékkal 88,6 milliárd forintra nőtt, a nem teljesítő hitelek aránya 6 százalék alatt volt.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu