Back to top

Itt az ideje az első megelőző növényvédelmi teendőnek!

A tavasz beköszöntével egyre melegebbre fordul az idő, így érdemes lassan megkezdeni a lemosó permetezéseket. A permetezés célja az ágakon, kéregrepedésekben és rügyek felületén megtapadt gombák, valamint a rovarkártevők elpusztítása. A STIHL nagy teljesítményű, sokoldalú benzinmotoros gépei és kézi permetezői nagy segítséget jelentenek ebben. Még akár nehezebb terepeken is könnyedén bevethetők.

A STIHL benzinmotoros permetezőgépekkel valódi élmény a munka! A gépeket kompakt kialakítás, kis tömeg és egyszerű használat jellemzik. Mindezek mellett még üzemanyagot is spórolhatunk: az új STIHL 2-MIX technológiájú kétütemű motorokkal akár 20%-os üzemanyag-megtakarítás is lehetséges az azonos teljesítményű motorokhoz képest. Nagyobb gyümölcsösök és szőlőterületek permetezése sem jelenthet gondot, hiszen a gépek kiváló ergonómiai kialakítása jelentősen megkönnyíti a munkavégzést.
Ezen felül a 10 vagy 14 literes tartályoknak köszönhetően a hosszabb munkák során sem kell az utántöltéssel foglalkoznunk. Nagy előny a test alakjához igazodó hátpárna is, amelynek köszönhetően a gépek kényelmesen hordozhatók. A permetezőgépek 2,5 méter növénymagasságig képesek a szerek egyenletes kijuttatására.

Forrás: 
Andreas STIHL Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Karácsonyfamustra – Milyen fenyőt válasszak az ünnepekre?

Beköszöntött a december, és hamarosan itt a karácsony. Ilyenkor minden évben felmerül a kérdés, hogy milyen karácsonyfát is vegyünk. Műfenyő, földlabdás, vagy kivágott? Ez az első dilemma, amin túl kell jutnunk. A földlabdás vagy cserepes fenyő kedvelőinek a STIHL szakemberei adnak hasznos tippeket a megfelelő fa kiválasztásához, valamint az utógondozáshoz.

Így vásároljon tűzifát: tippek, tanácsok, hogy ne a pénze égjen!

Az előző évek felmérései szerint a magyar emberek körében még mindig a fa az egyik legkedveltebb fűtőanyag. Ez pedig annak köszönhető, hogy a tűzifával tudjuk a legnagyobb hőenergiát előállítani, méghozzá a legkedvezőbb áron. Ehhez azonban nem mindegy, milyen fát választunk. A STIHL szakértői hasznos tanácsokat adnak a megfelelő tűzifa kiválasztásához és tárolásához.

Taroltak az ausztrálok a STIHL Timbersports® világbajnokságon

A tavalyi duplázáshoz képest idén csak egyéni világrekord született a november 1-én és 2-án megtartott STIHL Timbersports® világbajnokságon, amelyet először rendeztek Csehországban, a prágai Industrial Palace-ban. A versenyen az ausztrál csapat szerezte meg az elsőséget, megelőzve az új-zélandiakat és az Egyesült Államok legjobb sportfavágóit.

Szakértői tippek üzemanyag- és kenőanyag-választáshoz

Ma a legtöbb kerti gép kétütemű vagy négyütemű motorral működik. Annak érdekében, hogy minél tovább megtarthassuk állapotukat, érdemes különleges figyelmet fordítani karbantartásukra. A STIHL műszaki és szervizszakértői segítenek hasznos tippekkel és tanácsokkal, hogy a gépei tartósan és üzembiztosan működhessenek.

Alsőörsön lesz a Stihl nemzeti favágó kupa

Idén Alsóörsön, a 20. jubileumi Open Road Festen rendezik meg a Stihl Timbersports sportfavágó kupa nemzeti bajnokságát - mondta Szeremley Csaba, a Stihl Timbersports menedzsere szerdán Budapesten.

Láncfűrészes bajnokok

17 alkalommal rendezte meg az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft. a STIHL Országos Fakitermelő Versenyt, aminek döntőjét a 31. Bábolnai Gazdanapok zárónapján, szombaton tartották, nagy szakmai és közönség-érdeklődés mellett. Az ügyesség és a gyorsaság mellett az erdészeti munkabiztonsági szabályok betartása volt a legfontosabb értékelési szempont.

Férfias játékok

Az idei kiállítás egyik leglátogatottabb programja az idén is a Stihl Timbersports favágó-verseny bemutatója volt. E látványos esemény résztvevői ízelítőt kaphattak a sportfavágásról, amiről tudni kell, hogy az egy igazi extrém, férfias sport, melynek nagyon régi hagyománya van. A Stihl Timbersports® Series pedig egy nemzetközi favágó versenysorozat elnevezése.

Gépadománnyal támogatják az erdélyi magyar nyelvű erdészképzést

A Földművelésügyi Minisztérium és partnerei korszerű erdészeti szerszámokkal, speciális oktatóanyagokkal segítik a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskolát, az egyetlen ilyen típusú erdélyi intézményt. Az FM már évek óta támogatja az anyanyelvű szakoktatást a határon túl.