Mik azok az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok?
Az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok közé tartozik minden élelmiszer-csomagolás, valamint a konyhai edények, az asztali étkészletek és a konyhai eszközök (evőeszközök, csészék, tányérok, tálak stb.).

Mindenki véleményére számítanak!
Az Európai Bizottság megkezdte a területre vonatkozó jogi szabályozás értékelését. (A folyamatról további információk olvashatóak ezen a honlapon.) A kapcsolódó konzultációs folyamat egyik eleme a nyilvános kérdőív. Ennek célja, hogy összegyűjtsék az érintettek minél szélesebb körének az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagokkal, valamint azok szabályozásával kapcsolatos véleményét és tapasztalatait.
A visszajelzéseket a Bizottság tagjai figyelembe veszik az értékelés során, annak lezárását követően pedig közzéteszik a konzultációs tevékenységek összefoglalását.
A kérdőív kitöltésének határideje 2019. május 6.
A magyar nyelvű online kérdőív – rövid regisztrációt követően – az alábbi linken érhető el: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/initiatives/ares-2017-5809429/public-consultation_hu
(Akiknek az online kérdőív használatára nincs lehetőségük, a SANTE-FCM-EVALUATION@ec.europa.eu e-mail címen jelezhetik részvételi szándékukat.)
A nyilvános konzultációkban részt vevő szervezeteket és vállalatokat kéri a Bizottság, hogy regisztrálják magukat az átláthatósági nyilvántartásban.
Mindenki véleménye számít! Kérdés, vagy a kérdőív kitöltése közben tapasztalt probléma esetén a szilvassyb@nebih.gov.hu e-mail címen fordulhatnak a Nébih szakemberéhez.