0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Kertépítő show a Construmán

Az idén is megrendezték a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban a Construma építőipari szakvásár keretében a Construma Kert kiállítást, amelynek fő attrakciója a 11. Magyar Kertépítő Verseny és Show. Az esemény a 2020-ban Grazban megrendezésre kerülő EuroSkills szakmák Európa-bajnokságának magyarországi előválogató versenye.

A Magyar Kertépítő Versenyen főként diákok versenyeznek, a gyakorló kertépítők látványos show keretében népszerűsítik a szakmát, illetve mutatják be a nagyközönségnek a divatos kertstílusokat, az alkalmazható anyagokat, növényeket. A kert a ház fontos része, a „nappali meghosszabbítása”, ezért nagyon fontos, hogy összhangban legyen a kert stílusával. A kertépítő versenyt támogató vállalkozások, alapanyag- és kertberendezés, gép és eszközgyártókkal és forgalmazókkal karöltve mutatkozik be a Magyar Kertépítő és Fenntartó Vállalkozók Országos Szövetsége (Makeosz). Standjukon

az érdeklődők első kézből a szakértőktől, ingyenesen kaphatnak kertépítési és növényápolási tanácsokat.

Mindemellett a Magyar Bonsai Szövetség szervezésében bonsai kiállítás és bemutató, a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete szervezésében kaktuszbemutató várja a látogatókat. A Magyar Gyula Kertészeti Szakképző Iskola kertészete pedig kedvezményes növényvásárt tart.

A Magyar Kertépítő Versenyen eredményhirdetését péntek délután tartják. A verseny- és showkertek egészen vasárnap délutánig tekinthetők meg a vásárközpont C pavilonjában.

Az rendezvényről részletesen beszámolunk a Kertészet és Szőlészet szaklapban.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu