0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Construma Kert: Ki épít legszakszerűbben kertet?

Budapesten, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban a Construma építőipari szakvásár keretében megrendezett Construma Kert kiállításon péntek délután került sor a 11. Magyar Kertépítő Verseny és Show, valamint az EuroSkills 2020 Graz előválogató versenyének ünnepélyes eredményhirdetésére. A kertépítő verseny középpontjában ebben az évben a diákok munkái álltak.

11. Magyar Kertépítő Verseny és Show-n 1. helyezett a „Fűszer-Kertem” fantázianevű versenykert lett, a Magyar Gyula Kertészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola Parképítő és Fenntartó technikus osztályának munkája. 2. helyezést ér el megosztva a „Fehér lótuszok” kert, a Varga Márton Szakgimnázium, valamint a „Zöld folt a város tetején” elnevezésű kert, a Szent István Egyetem két kertépítőmérnök hallgatója, Kosztka Márk és Poór Kristóf munkája. 3. helyen végzett a „Nyugalom szigete” kert, a Magyar Gyula Kertészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola Parképítő és Fenntartó technikus osztályának munkája.

A 2020-ban Grazban megrendezésre kerülő EuroSkills szakmák Európa-bajnokságának most megrendezett kertépítő előválogató versenyét három szakiskolából hat kétfős versenyző vett rész a megmérettetésen. Versenyezett a Magyar Gyula Kertészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola, a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium és a Varga Márton Szakgimnázium 2-2 csapata. A résztvevők előre megadott tervek szerint építettek fel egy 16 négyzetméteres kertet 2 nap alatt.

A megmérettetésen a legjobb eredményt Homokay Ádám, a budapesti Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakgimnázium és Stummer Gergő, a szombathelyi Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium volt tanulója érte el, aki jelenleg a Skills képzési program résztvevője.

A profi kertépítők show kertjei közül a Biotó Kft munkája kapta a Leglátványosabb kert különdíját, a Dunapark Kft. pedig a Leginnovatívabb stand különdíját. A Wood4Fun Kft pedig Az igényes famunkák különdíját érdemelte ki.

Részletes beszámolónkat a Kertészet és Szőlészet hetilapban olvashatják.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu