Back to top

Távvezérlésű kutyaház a Construmán

Hogy milyen a XXI. század ház körül élő állatainak elhelyezése, arra jó példát láthattunk egy kutyaházakat gyártó magyar cég standjánál az idei Construmán. Ezeket a termékeket már nemigen nevezhetnénk kutyaólaknak, hiszen hátterükben komoly mérnöki tervező és fejlesztő munka áll.

A faipar csúcstermékei közé tartozó vízálló tömörfából készülnek, s arra is ügyelnek, hogy ne csak a szabványoknak feleljenek meg, hanem egyben környezetbarát módon is történjen gyártásuk. Az előállítás során a legkorszerűbb készítményekkel kezelik a felületeket, hogy azok ellenálljanak úgy a nedvesség, mint a nap okozta megpróbáltatásoknak. Magas tapadószilárdsággal rendelkező ragasztóval illesztik össze a faelemeket, emellett a rögzítéshez rozsdamentes inox facsavarokat használnak. Így a négyféle méretben gyártott okos kutyaházak masszívak és egyben időtállóak.

A hőszigetelés igen hasonlít egy mai korszerű, A+-os lakóház rétegrendjéhez.

Fotó: Tóth Zsigmond

Az anyagvastagságon túl még két réteg hőtükörfólia és egy öt centiméter vastagságú ásványgyapot-réteg is biztosítja mindezt. A tető belső felületén található az opcionálisan rendelhető infrapanel, melyet wifis okostermosztáttal az interneten keresztül vezérelhetünk, illetve ellenőrizhetjük annak működését telefonunk vagy táblagépünk segítségével. Ezek a XXI. századi kutyaházak jellemzően 6 db állítható magasságú rozsdamentes alumíniumlábon állnak, melyek a takarításnál fontosak, hiszen így vízsugárral könnyen ki tudjuk mosni a szennyeződést a kutyaház alól. E termékek kialakításánál már figyelembe veszik a jelenkor korszerű épületeivel szemben támasztott megjelenésbeli elvárásokat. Így a megtisztult design és a visszafogott elegancia jellemző rájuk, miközben a használhatóság, illetve az állatok jólléte is legalább ilyen fontos. A gyártó cég szakemberei szerint az újonnan piacra került termékcsalád egy új kategóriát és korszakot nyit az eddigi kutyaházak piacán.

Forrás: 
Magyar Mezőgazdaság

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Agáma a lakásban: könnyen megszelídülnek

Aki ma agámát szeretne tartani, valószínű, hogy valamelyik ausztrál szakállasagáma-fajt választja. Nem véletlenül, hiszen az ott élő fajok közül legalább kettő igen jól tartható, remekül szaporodnak fogságban; sőt, ma már számos színváltozatuk ismert.

A jobb idővel a paraziták is aktívabbak

A kullancsok nemcsak az emberre, de társállatainkra is sokféle veszélyt jelentenek. Egy új kutatásból kiderült, hogy hazánkban a kutyákról gyűjtött kullancsok közül több veszélyes kórokozókat hordoz. Vérszívásuk során anaplazmózist, babéziózist vagy Lyme-kórt okozó kórokozókkal fertőzhetnek, és előfordulhat az is, hogy rövid időn belül többféle kórokozó jut az állatba.

A sakál elterjedésének okairól beszélt a MATE kutatója

Az aranysakál, melyet nádi farkasként is szoktak emlegetni, hosszú évszázadok óta egy őshonos, alacsony létszámban, és sokszor alkalmi módon jelen lévő ragadozó volt Magyarországon. Az utóbbi évekre jellemző gyors elterjedésük miatt az állattartók és vadgazdálkodók részéről egyre gyakrabban hallani panaszos hangokat. Mit kell tudnunk erről a titokzatos fajról?

A Hungarikum-pályázaton 930 millió forintot ítélt oda az Agrárminisztérium

A Hungarikum 2022 pályázaton 391 pályázó 930 millió forintnyi támogatásban részesül három területen - közölte V. Németh Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztosa sajtótájékoztatón Budapesten kedden.

Bűncselekmény-e a fölösleges laborállatok leölése?

Németország azt mérlegeli, hogy bűncselekmény-e a felesleges laboratóriumi állatok selejtezése. Miközben az ügyészek megvitatják az állatvédő csoportok panaszait, a laboratóriumok azon vannak, hogy csökkentsék a feleslegesen megszülető állatok mennyiségét.

Futtassunk növényt a falra, vagy sem?

Gyakran felmerülő kérdés, hogy a növényekkel befuttatott házfal előnnyel, vagy hátránnyal jár inkább? Kellemes mikroklímát teremt, pormegkötő szerepe jelentős és szép. De ha a vakolat rossz állapotú, akkor azt tovább rontják a rá futtatott növények, valamint hátrány még, hogy kisebb nagyobb állatok is bejuthatnak innen a házba...

Egy amerikai család befogadott egy kóbor kiskutyát, amelyről kiderült, hogy kojot

Egy massachusettsi család befogadott egy útszélen kóborló, rossz állapotban lévő kiskutyát, amikor azonban állatorvoshoz vitték, az gyorsan megállapította, hogy nem kiskutyát, hanem prérifarkas-kölyköt találtak - közölte a barnstable-i Cape Wildlife Center vadvédelmi központ.

Vizsla show Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhelyen, a XXIX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon az állattenyésztés mellett a vadászatra is hangsúlyt fektettek a szervezők. A vadászati sátorban számos trófea, preparátum és dioráma fogadta az érdeklődőket, emellett egy vadászkutya show-műsor keretében a kutyakiképzők magyar vizsláikkal mutatták be a vadászkutyák munkáját.

Csaknem hatszázan futottak kutyájukkal az eplényi Hard Dog Race-en

Mintegy hatszáz futó teljesítette kutyájával az eplényi Hard Dog Race-viadalt.

Horog útja - a szocializáció kulcsfontosságú

Két hónapja érkezett hozzánk Horog, a már lassan féléves rövidszőrű magyar vizsla, aki vadászkutyává válásának következő állomásához ért. Most a kölyökkutya szocializációjának fontos lépéseit osztjuk meg Önökkel, amelyek elengedhetetlen feltételei annak, hogy fiatal társunk könnyebben alkalmazkodjon az új ingerekhez.