Back to top

Távvezérlésű kutyaház a Construmán

Hogy milyen a XXI. század ház körül élő állatainak elhelyezése, arra jó példát láthattunk egy kutyaházakat gyártó magyar cég standjánál az idei Construmán. Ezeket a termékeket már nemigen nevezhetnénk kutyaólaknak, hiszen hátterükben komoly mérnöki tervező és fejlesztő munka áll.

A faipar csúcstermékei közé tartozó vízálló tömörfából készülnek, s arra is ügyelnek, hogy ne csak a szabványoknak feleljenek meg, hanem egyben környezetbarát módon is történjen gyártásuk. Az előállítás során a legkorszerűbb készítményekkel kezelik a felületeket, hogy azok ellenálljanak úgy a nedvesség, mint a nap okozta megpróbáltatásoknak. Magas tapadószilárdsággal rendelkező ragasztóval illesztik össze a faelemeket, emellett a rögzítéshez rozsdamentes inox facsavarokat használnak. Így a négyféle méretben gyártott okos kutyaházak masszívak és egyben időtállóak.

A hőszigetelés igen hasonlít egy mai korszerű, A+-os lakóház rétegrendjéhez.

Fotó: Tóth Zsigmond

Az anyagvastagságon túl még két réteg hőtükörfólia és egy öt centiméter vastagságú ásványgyapot-réteg is biztosítja mindezt. A tető belső felületén található az opcionálisan rendelhető infrapanel, melyet wifis okostermosztáttal az interneten keresztül vezérelhetünk, illetve ellenőrizhetjük annak működését telefonunk vagy táblagépünk segítségével. Ezek a XXI. századi kutyaházak jellemzően 6 db állítható magasságú rozsdamentes alumíniumlábon állnak, melyek a takarításnál fontosak, hiszen így vízsugárral könnyen ki tudjuk mosni a szennyeződést a kutyaház alól. E termékek kialakításánál már figyelembe veszik a jelenkor korszerű épületeivel szemben támasztott megjelenésbeli elvárásokat. Így a megtisztult design és a visszafogott elegancia jellemző rájuk, miközben a használhatóság, illetve az állatok jólléte is legalább ilyen fontos. A gyártó cég szakemberei szerint az újonnan piacra került termékcsalád egy új kategóriát és korszakot nyit az eddigi kutyaházak piacán.

Forrás: 
Magyar Mezőgazdaság

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Részegen ne másszunk galambdúcba

Megszállott és egészen ittas galambász járt pórul egy öt méter magas galambdúcban.

Izgalmas videósorozatban mutatják be munkájukat az ELTE etológusai

A kutyák, malacok és gyerekek kutatását bemutató filmsorozattal jelentkeztek az ELTE Etológia tanszék kutatói.

Idén is lesz Ügetőszilveszter a Kincsem Parkban

Az idén is "Ügetőszilveszterre" várja a lovassportot kedvelő nagyközönséget december 31-én a Kincsem Park.

Többet keres a Youtubeon az angol gazda, mint a teheneivel

Az állattenyésztéssel foglalkozó gazda 2018 óta készít tartalmakat a videómegosztó portálra, és mára többet bevételt hoz ez, mint a gazdasága.

Egy állatkórház, mely sosem zár be

Egy napos őszi délelőtt érkeztünk meg a Székesfehérvári Állatkórházba, ahol az ország legújabb, állatok vizsgálatára szolgáló, a szervezetről rétegfelvételeket készítő CT-berendezése működik. Ez az állatkórház az ország egyik legnagyobb ilyen intézménye, amely abban is különleges, hogy soha nem zár be.

A farkas háziasítása

Abból a perspektívából nézve, hogy az ember miért éppen olyan állatot háziasított először, ami drága, nehezen hozzáférhető húst eszik, rejtély. A háziasítás megtörténte után, az ember a kutya őseit, vagyis a farkast, mint potenciális vetélytársat, kiirtotta környezetéből. Ezért a farkasoknak a zord, viszontagságos időjárású hegyekbe kellett visszahúzódniuk.

Terra-Akva Börze a Groupama Arénában

A Terra-Akva több mint 1700 négyzetméteren mutatja be a különleges állatfajtákat, terráriumi és akváriumi állatokat: pókokat, kígyókat, békákat, hüllőket és kétéltűeket - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az állatok is álmodnak – Íme minden, amit eddig tudunk róluk

A patkányok labirintusokban való futást gyakorolnak, a macskák fejben képzelik el a jövőbeli vadászatokat - a tudósok minden eddiginél többet tudnak meg az állati álmodásról.

Adománygyűjtő akció a KUTYATÁR részére

2022. november 15-től december 20-ig zajlik az adománygyűjtő akció a KUTYATÁR Egyesület állatai részére, melynek keretében egy szerencsés adományozó 2 fő 2 éjszakás utalványt nyer

Kurta farkú kedvenc - Az ijesztő külső kedves belsőt takar

Minden társállattartónak megvannak az „álom állatai”; olyan fajok, amelyek tartásáról borsos áruk, nagy férőhelyigényük, kényes mivoltuk, vagy éppen extra védettségük miatt le kell mondani. A gyíktartók számára ilyen, többnyire megvalósulatlan álom a kurtafarkú gyík.