Back to top

Távvezérlésű kutyaház a Construmán

Hogy milyen a XXI. század ház körül élő állatainak elhelyezése, arra jó példát láthattunk egy kutyaházakat gyártó magyar cég standjánál az idei Construmán. Ezeket a termékeket már nemigen nevezhetnénk kutyaólaknak, hiszen hátterükben komoly mérnöki tervező és fejlesztő munka áll.

A faipar csúcstermékei közé tartozó vízálló tömörfából készülnek, s arra is ügyelnek, hogy ne csak a szabványoknak feleljenek meg, hanem egyben környezetbarát módon is történjen gyártásuk. Az előállítás során a legkorszerűbb készítményekkel kezelik a felületeket, hogy azok ellenálljanak úgy a nedvesség, mint a nap okozta megpróbáltatásoknak. Magas tapadószilárdsággal rendelkező ragasztóval illesztik össze a faelemeket, emellett a rögzítéshez rozsdamentes inox facsavarokat használnak. Így a négyféle méretben gyártott okos kutyaházak masszívak és egyben időtállóak.

A hőszigetelés igen hasonlít egy mai korszerű, A+-os lakóház rétegrendjéhez.

Fotó: Tóth Zsigmond

Az anyagvastagságon túl még két réteg hőtükörfólia és egy öt centiméter vastagságú ásványgyapot-réteg is biztosítja mindezt. A tető belső felületén található az opcionálisan rendelhető infrapanel, melyet wifis okostermosztáttal az interneten keresztül vezérelhetünk, illetve ellenőrizhetjük annak működését telefonunk vagy táblagépünk segítségével. Ezek a XXI. századi kutyaházak jellemzően 6 db állítható magasságú rozsdamentes alumíniumlábon állnak, melyek a takarításnál fontosak, hiszen így vízsugárral könnyen ki tudjuk mosni a szennyeződést a kutyaház alól. E termékek kialakításánál már figyelembe veszik a jelenkor korszerű épületeivel szemben támasztott megjelenésbeli elvárásokat. Így a megtisztult design és a visszafogott elegancia jellemző rájuk, miközben a használhatóság, illetve az állatok jólléte is legalább ilyen fontos. A gyártó cég szakemberei szerint az újonnan piacra került termékcsalád egy új kategóriát és korszakot nyit az eddigi kutyaházak piacán.

Forrás: 
Magyar Mezőgazdaság

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A történelem leghíresebb középkori macska mancsnyoma

Egy macska sétált át egy 1445-ös, Dubrovnikban fellelt kéziraton, örök nyomot hagyva maga után. Az eset akár ma is megtörténhetne, de valószínű, hogy inkább egy laptop képernyőjén találkoznánk – a lemosható – bűnjelekkel. Úgy látszik, a macskamodor több száz év alatt sem változott.

Erdei kutyafuttató és kézilabdapálya erdészek közreműködésével

Két budapesti kerületben is a Budapesti Erdészet támogatásával valósultak meg fejlesztések. Az erdészet és a XVIII. kerületi önkormányzat együttműködésében készült el a főváros első erdei kutyafuttatója, a II. kerületben pedig szintén önkormányzati támogatással új kézilabdapályát vehettek birtokukba a családok a Nagyréten.

Sokat ugat a kutya a lakásban? Így lehet leszoktatni!

A kutyák többféle okból ugathatnak. Játszani szeretnének, mérgesek, éhesek, figyelemre vágynak… A jó hír, hogy ez megkülönböztethető, és – legtöbb esetben – kezelhető.

Kacagó gerlét ne tartsunk házigalambokkal!

A kacagó gerle egyik leggyakrabban tartott díszmadár hazánkban – nem véletlenül. Ennek a kedves hangú madárnak oly sok jó tulajdonsága van, mely vonzóvá teszi szinte minden madártenyésztő számára, függetlenül attól, hogy éppen egzotikus díszpintyek vagy galambok tartására szakosodott.

Papagájok – már ötvenmillió éve Földünkön

Ha papagájokról van szó, gyakran gondolják, hogy buja trópusi erdők lakóiról van szó, melyek talán csak az elmúlt évezredekben alakultak ki Földünkön. Pedig a valóság ennél lényegesen árnyaltabb, hiszen igen sokféle élőhelyet benépesítenek a félsivatagoktól kezdve a magas hegységek bérceiig – a papagájok a csontleletek tanulsága szerint az Antarktisz kivételével minden földrészt meghódítottak.

Négy kutyasampon bukott meg a teszten

Ismét egy különleges termékkört, a kutyasamponokat vizsgálta Szupermenta programjában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A 24 tesztelt termékből összesen 4 készítmény nem tartalmazta a deklarált hatóanyag mennyiséget.

Törpemongúz – csak gyakorlott kisállattartóknak!

A törpemongúzok rendkívül bájos és érdekes viselkedésű lakótársak lehetnek, de egy percig se feledjük el, hogy igazi vadállatok, annak ellenére, hogy megszelídülnek! Tehát nem kutyával vagy macskával van dolgunk. Ezért semmiképp se tartsuk szabadon, felügyelet nélkül őket a lakásban!

Malaca van az állatmenhelynek - Pigcasso, a festő koca híressé tette a farmot

Dél-Afrikában, egy állatmenhelyen él egy sertés, akinek szenvedélye a festés. Ő Pigcasso, a koca.

A szarvasbékák - hatalmas fejű kétéltűek

A kétéltűek tartásának általában határt szab, hogy a fajok többsége nem tolerálja a hazánkban jellemző magas nyári hőmérsékletet. Azonban a különböző szarvasbékafajok viszonylag jó hőtűrő képességük mellett furcsa küllemükkel is kitűnnek a többi béka közül.

Ismét szabad horgászni a fogassüllőre, a balinra és a sügérre

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatja a horgászokat és a halászokat, hogy május 2-án elkezdődik a ponty, a harcsa és a compó fajlagos tilalmi ideje. Jó hír azonban, hogy május 1-jétől ismét szabad horgászni a fogassüllőre, a balinra és a sügérre is. Mindkét rendelkezés a jelzett napon nulla órától lép életbe.