Back to top

STIHL-t minden terepre – avagy, mi alapján válasszunk háti permetezőgépet?

A permetezés eltérő gépeket igényel: nem mindegy, hogy milyen terepen kell a munkát elvégezni. A benzinmotoros permetezőgépek nagyobb mennyiségben és magasabbra képesek kijuttatni a vegyszert a kézi működtetésű változatoknál. A STIHL motoros hátipermetezői erős és sokoldalú gépek: növényvédőszerek kiszórásához gyümölcs-, szőlő- és zöldségültetvényeken, de tisztítási feladatokhoz, fúvóberendezésként is használhatók.

A STIHL közel 30 éve forgalmazza benzinmotoros háti permetezőgépeit Magyarországon, és ma a motorfűrészek, illetve szegélynyírók, fűkaszák után ezek a legnépszerűbb termékek idehaza, amelyeknél a természetes használatból adódó meghibásodások is elenyészőnek mondhatók. A három gépes palettából a legkisebb (SR 200) kimondottan szőlőültetvényekhez való, hiszen a permetezési magassága 2,5 méterig terjed. Ez az eszköz 1-2 hektáron kiválóan használható, ráadásul könnyű súlyával (7,8 kg) piacvezető, így az idősebbeknek sem okoz gondot a hordozása, kezelése.
A másik két termék nagyobb teljesítményű, akár 6 méteres magasságig fel lehet velük permetezni, horizontálisan pedig 11-12 méter a hatótávolságuk. Az SR 450-es változat ráadásul porozásra is alkalmas, vagyis szárazanyagot, granulátumot is lehet vele szórni, de télen akár útszóró só kijuttatására, csúszásmentesítésre is megfelelő.

A STIHL tervei között szerepel egy akkumulátoros permetező piaci bevezetése is, amelyek a jelenlegi kétféle megoldás előnyeit egyesítik.

További információ: www.stihl.hu

(x)

Forrás: 
Andreas STIHL Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Alsőörsön lesz a Stihl nemzeti favágó kupa

Idén Alsóörsön, a 20. jubileumi Open Road Festen rendezik meg a Stihl Timbersports sportfavágó kupa nemzeti bajnokságát - mondta Szeremley Csaba, a Stihl Timbersports menedzsere szerdán Budapesten.

Láncfűrészes bajnokok

17 alkalommal rendezte meg az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft. a STIHL Országos Fakitermelő Versenyt, aminek döntőjét a 31. Bábolnai Gazdanapok zárónapján, szombaton tartották, nagy szakmai és közönség-érdeklődés mellett. Az ügyesség és a gyorsaság mellett az erdészeti munkabiztonsági szabályok betartása volt a legfontosabb értékelési szempont.

Férfias játékok

Az idei kiállítás egyik leglátogatottabb programja az idén is a Stihl Timbersports favágó-verseny bemutatója volt. E látványos esemény résztvevői ízelítőt kaphattak a sportfavágásról, amiről tudni kell, hogy az egy igazi extrém, férfias sport, melynek nagyon régi hagyománya van. A Stihl Timbersports® Series pedig egy nemzetközi favágó versenysorozat elnevezése.

Gépadománnyal támogatják az erdélyi magyar nyelvű erdészképzést

A Földművelésügyi Minisztérium és partnerei korszerű erdészeti szerszámokkal, speciális oktatóanyagokkal segítik a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskolát, az egyetlen ilyen típusú erdélyi intézményt. Az FM már évek óta támogatja az anyanyelvű szakoktatást a határon túl.