0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Online térképen kapcsolják össze a gazdákat a legközelebbi malommal

Egy interaktív térképet indítottak el az Egyesült Királyságban annak érdekében, hogy a gazdák megtalálják a hozzájuk legközelebbi gabonamalmot, így maximalizálni tudják az őrlés után a bevételüket.

A térkép másik célja az, hogy biztosítja az Egyesült Királyságban a helyben termesztett gabonák áramlását az helyi malmok felé – nyilatkozta a térkép alkotója, a Nemzeti Brit és Ír Malmok Egyesülete (National Association of British and Irish Millers, nabim).

Az Egyesült Királyság malomipara az egyetlen gigantikus felvevője az ott termelt gabonának, és minden egyes malomnak megvan a maga specifikus elvárása az általa felvásárolt gabonával szemben.

George Mason, a nabim Gabona Küldöttségének elnöke elmondta:

„Azzal, hogy a molnárok és pékek együtt dolgoznak a termelőkkel, meg tudják velük osztani az elvárásaikat, és továbbra is el tudják látni az Egyesült Királyságot magas minőségű lisztfélékkel és a belőlük készült termékekkel, ami eteti és táplálja a nemzetet.”

Évente 5 millió tonna lisztet őrölnek a szigetországban, aminek 85 százaléka ott is termett. Mára az ország lisztjeinek és kenyereinek nagyobb része kizárólag hazai gabonából készül.

Az Egyesült Királyság lisztigénye igen magas: naponta 11 millió vekni kenyér, 5 millió csomag keksz és 2 millió pizza fogy.

És ezek a termékek nemcsak közkedveltek, de alapvető fontosságúak a kiegyensúlyozott étrendhez, hiszen rengeteg vitamin és ásványi anyag található bennük: a szigetországban elfogyasztott élelmi rostok és kalcium harmada származik ezekből a termékekből.

A gabonaipar az elmúlt évtizedekben azon dolgozott, hogy megnövelje és megtartsa a hazai gabonák feldolgozását. Az eredmény pedig látványos: az elmúlt 42 év alatt ugyanis ez az arány duplájára nőtt.

Forrás: www.farminguk.com