Back to top

Tizenhét traktort kötöttek el Ausztriában tavaly, most kapták el őket

Négy román férfit vettek őrizetbe, akik tavaly március és december között tizenhét traktort loptak el Ausztriában. Erdőben rejtették el a gépeket, ott igyekeztek eltüntetni róluk mindent, ami nyomra vezethet.

A kép csak illusztráció!
Jó néhány hónapig, tavaly március és december között garázdálkodtak Alsó-Ausztriában és Tirolban, tizenhét traktort elloptak, egyet pedig megkísérelte. Végül az alsó-ausztriai nyomozóhatóság egy fiatal román férfiakból álló csoportra bukkant, akikről aztán kiderült, hogy a tiroli traktorlopásokhoz is nekik van közük – számol be róla a német agrarheute.de.

Először egy 32 éves, román állampolgárságú férfi került a nyomozók látókörébe, mivel megtaláltak a telkén egy Alsó-Ausztriában ellopott traktort. Aztán, még tavaly decemberben egy közúti ellenőrzésen állítottak meg a nickelsdorfi rendőrök egy autót négy utassal, köztük a már említett 32 éves román férfival, és

több olyan gyanús dolgot találtak náluk, amik jól jöhetnek traktorlopáshoz, alvázszám-hamisításhoz, illetve hamis papírok előállításához.

Végül a vallomásokból kiderült, hogy ilyen-olyan összeállásban, de mind a négy férfi – 22-32 év közötti román állampolgárok – részt vett a kérdéses tizenhét traktor eltulajdonításában, és van egy ötödik társuk is, akinek egyelőre nem akadtak a nyomára.

Az is kiderült, hogy erdőkben rejtették el a traktorokat, ott igyekeztek mindegyiket letakarítani, illetve eltüntetni róluk mindent, ami bármilyen módon a jogos tulajdonosukra utalhat. Egyúttal az alvázszámokat is manipulálták, és hamis adattáblákkal is felszerelték a traktorokat. Az eladásukat az elsőként képbe került 32 éves férfi szervezte, a pénzből kifizette a társait, és Romániában szerzett magának földeket, illetve ingatlanokat.

Eddig hat traktor került elő, három Ausztriában és ugyanennyi Romániában.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Robottraktor Japánból - videó

A G20 szervezetben részt vevő országok mezőgazdasági miniszterei számára mutatott be egy robottraktort a múlt héten a japán Iseki cég. A munkagép nem igényel üzemeltetőt, és megfelelően reagál az akadályokra.

Kevesebb az élőmunka, több a tej

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Mezőgazdasági Gépesítési Intézete (NAIK MGI), illetve jogelődei a magyar mezőgazdaságot 1869 óta szolgáló kutatóintézet, mely az agrárium gépesítését elősegítő műszaki-technológiai kutatással, fejlesztéssel és tudományos tevékenységgel foglalkozik. Fennállásának 150 éves fennállása jubileumát konferenciákkal is ünneplik.

Már hamisítják

Januárban vezette be a dísznövény- forgalmazásban világszerte használt CC-kocsik új, rádiófrekvenciás jeladóval (RFID) ellátott jelölőcímkéjét a fejlesztő és a bérleti rendszert működtető dán Container Centralen, éppen a hamisítások megelőzése érdekében.

Csökkent a bioélelmiszerek áfája Romániában

A legkisebb, ötszázalékos szintre csökken Romániában a bioélelmiszerek és az agrártárca által hagyományos termékeknek minősített élelmiszerek, illetve a hagyományos, alkoholt nem tartalmazó italok általános forgalmi adója (áfa). Erről keddi ülésén hozott sürgősségi rendeletet a bukaresti kormány.

Készülődés az ország legnagyobb szántóföldi kiállítására

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) egy rendhagyó interaktív sajtótájékoztató keretében informálta az újságírókat a május 23-24-én megrendezendő III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShowról.

Idén is lesznek dísznövény és kertművészeti napok a fehérvárcsurgói Károlyi kastélyparkban

Idén 15. alkalommal rendezi meg a Károlyi József Alapítvány az Európai Dísznövény és Kertművészeti Napokat május 31. és június 2. között a fehérvárcsurgói Károlyi kastély parkjában, amelynek programjában kiállítás, vásár és konferencia is szerepel.

A Balaton élővilága meg tud birkózni a klímaváltozással

Az európai tavakat érintő problémákról és a megoldási lehetőségekről tanácskoztak hétfőn Balatonfüreden. Az előadók egyetértettek abban, hogy a klímaváltozásra fel kell készülni, következményeit orvosolni kell.

Nosztalgikus élményeket elevenítettek fel a modern traktorok

Az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda napok gépek iránt érdeklődő látogatói is elégedettek lehettek: a kiállításon számos újdonságot sorakoztattak fel a gyártók és forgalmazók, köztük olyan modelleket is, amelyek sokakban idéztek fel szép emlékeket.

Újdonságok Vásárhelyen

Ezúttal is a hazai mezőgazdaság jelentős része jelen volt a vásárhelyi kiállításon, a szaporodásbiológiától a tartástechnológián át a takarmányozásig valamennyi szakterület képviseltette magát, emellett vetőmag-előállítók, műtrágya-forgalmazók, gépgyártók, gépkereskedők, a különböző technikák és technológiák képviselői is részt vettek ezen a seregszemlén.

Nem javíthatják meg a traktorokat az amerikai gazdák

A modern mezőgazdasági gépek meghibásodását általában egy laptopra telepített softver segítségével el lehet hárítani. Ennek ellenére az amerikai gazdáknak igen borsos árat kell fizetni a szervizelésért, ami ellen egyre hangosabban tiltakoznak.