0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Hódmezővásárhely: az államtitkár együttműködést ígért

Megújult épületben, új infrastruktúrával körülvéve várta a már hagyományos díjátadóra a 26. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok szervezői csapata az érintett cégeket és újságírókat. A kiállítás idén az OMÉK társrendezvénye is.

Teljesen megújult épületben zajlott le a 26. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok mára már hagyományossá vált díjátadó ünnepsége kedden Hódmezővásárhelyen. A hódmezővásárhelyi Hód-Mezőgazda Zrt. a korábban is használt épületegyüttesét újította fel, és a szervezet is ide költözött – mondta el a díjátadó rendezvényen Antal Gábor. A cég vezérigazgatója hozzátette:

a szervezők számos infrastrukturális fejlesztést vittek véghez a kiállítás minél zökkenőmentesebb lebonyolítása érdekében, ezért új, bővebb kiállítótér, jobb parkolási lehetőség és számos fejlesztés szolgálja majd a kiállítók kényelmét.

A 26. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok és a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás és Vásár idén társrendezvények, amely nekünk is megtiszteltetés – mondta el a rendezvényen Feldman Zsolt. Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára kifejtette: a hódmezővásárhelyi rendezvény a legnagyobb szabású vidéki rendezvény, amely méltó módon és professzionálisan szolgálja ki a gazdatársadalmat. Azzal, hogy az OMÉK állattenyésztési része Hódmezővásárhelyen mutatkozik be, remélhetőleg sokkal komfortosabb, jobb lesz a megjelenési lehetőség az állattartóknak. Ezzel egy egészséges, újszerű, jóval élhetőbb OMÉK-koncepció valósulhat meg.

Az együttműködés része az is – tette hozzá – hogy az Agrármarketing Centrum közös kommunikációt bonyolít az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok szervezőivel és szorosan együttműködik velük.

A rendezvényen a köszöntők után átadták a kiállításhoz kapcsolódó díjakat is. Az állattenyésztési kategória nagydíjasa az UBM Feed Kft. fejlesztése, a pecsenye- és hízott kacsa tápsorok fejlesztése lett, amely fajspecifikus táplálóanyag szükségleti értékek- és emésztési együtthatók meghatározásával segíti a termelőket. A növénytermesztési kategóriában az Árpád-Agrár Zrt. „High-tech” palántanevelés a helyi adottságokra épített gazdaságfejlesztéssel című pályázata érdemelte ki a nagydíjat.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu