0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Fűnyírók a meredélyen – videó

A gazdálkodás a meredek hegyoldalban speciális gépek bevonását igényli. A gépgyártók különleges eszközökkel próbálják megkönnyíteni a hegyvidéki gazdálkodók munkáját.

Ilyen munkagépeket állít elő például a Lindner – Austrian traktorok gyártója. Az alacsony súlypont és a torziós hátsó kerekek miatt viszonylag meredek lejtőkön is tudnak mozogni a gépeik. De mi a teendő akkor, ha az ilyen traktoroknak is túl meredek a terep?

Kiderült, hogy van megoldás erre a problémára is. Egy svájci vállalat, az Aebi kínál Terratrac néven hegyoldali vontatót elülső és hátsó függesztés lehetőségével. Ahhoz, hogy a gépek meredek lejtőkön dolgozzanak, egyforma méretű kerekeket szereltek, és a szerkezetet úgy alakították ki, hogy ennek a hegyi traktornak az összes összetevője a lehető legalacsonyabb súlypontot eredményezze. A fokozatmentes hajtáslánc hidrosztatikus.

Ezenkívül a gyártó a Terratrac

lánctalpas alvázakat is kínál a gazdák részére amelyek, jó tapadást biztosítanak a hóban, vagy a vizes helyeken.

Mi van akkor, ha a Terratrac sem a megfelelő gép a feladat elvégzéséhez? A legmeredekebb lejtőkön végzendő munkálatokhoz a gyártó kínálatában szerepel egytengelyes berendezés is, melyre elülső függesztékként szerelhetők talajművelő, valamint vágó és aprító eszközök. Modelltől függően a hajtás lehet mechanikus, vagy hidrosztatikus, az erőforrások benzinmotorjai pedig 8-23 LE teljesítményűek.

youtube://v/SD0HVoYezVc

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/farmer.pl