0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

„Tanuljunk együtt! – Sütőipari gyakorlati napok” a kovászos technológiáról

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a tagi igények alapján újabb témakörben indít „Tanuljunk együtt!” programot. A sütőipar szereplőinek szánt ingyenes szakmai program keretében a közvetett (kovászos) technológiával előállított kenyerekkel kapcsolatos ismereteiket bővíthetik a résztvevők.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara fontosnak tartja a minőségi pékáruk előállításának ösztönzését és a jó gyakorlatok bemutatását. A kovászos technológiával előállított termékek magas hozzáadott értéket és kiváló minőséget képviselnek, így igazodnak a tudatos és igényes fogyasztói elvárásokhoz. Ennek okán döntött a köztestület amellett, hogy a reneszánszát élő kovász alkalmazását és a benne rejlő lehetőségeket mutatja be egy szakmai program keretében.

Az interaktív tudásátadás során lehetőség adódik a szakemberekkel történő közvetlen beszélgetésre, konzultációra. Az elsajátított ismeretek érdemben hozzájárulhatnak termékfejlesztési folyamataikhoz.

A „Tanuljunk együtt! – Sütőipari gyakorlati napok” keretében 2019. június 7-én rendezi meg a kamara a kovászos technológiával előállított kenyerekről szóló programot a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán. Az egynapos program keretében a résztvevők megismerhetik többek között a kenyérkészítés alapanyagait, a gyártás során lejátszódó folyamatokat, a termékekkel szembeni minőségi elvárásokat és a kenyérhibákat, valamint a gyakorlatban is lehetőség nyílik a gyártás főbb lépéseinek áttekintésére és a késztermékek érzékszervi bírálatára. Az általános gyakorlatokon túl termékfejlesztési javaslatokkal és szemléletformáló, hasznos ötletekkel várjuk az érdeklődőket.

A programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Az utazás költsége a résztvevőket terheli. A részletes programtervet tartalmazó meghívó itt, a regisztrációs link itt érhető el. A programon maximum 8 fő részvételét tudjuk biztosítani, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. További információkat Polczer Katalin élelmiszeripari szakértőtől kaphatnak a polczer.katalin@nak.hu címen vagy a +36 70 490 50 80-as telefonszámon.

Forrás: NAK s