0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A legjobban lövő erdészek

A Magyar Erdőgazdálkodásban Dolgozók Vadász Többtusa Lőbajnoksága közel húsz éves múltra tekint vissza. Az EGERERDŐ Zrt. először idén vett részt az országos verseny szervezésében, melynek a Füzesabonyi Városi Lövészklub lőtere adott otthont.

Az Agrárminisztérium és 13 állami erdőgazdaságok küldte el legjobb lövészeit a bajnokságra, akik golyós és sörétes számokban indultak a versenyben. A Compak Hunting koronglövészet során 3×25 ún. korong, másnéven agyaggalamb repült, a szélrózsa minden irányából. A tornyokból, magas és alacsony épületekből, a föld felszínéről kilőtt korongok imitálták az apróvad-vadászatot, a repülő fácánokat, kacsákat, a bokorból kiugrasztott nyulat.

Golyós fegyverrel nagyvadfajok vadászatára való rátermettségüket mutathatták meg a versenyzők. A Magyarországon őshonos, jelentős populációval rendelkező nagyvadfajok közül a vaddisznó és őz „került terítékre”. Vaddisznóalakra szabadkézből, míg az őzalakra lőbot segítségével lőttek a spottársak, 100 méterről.

A jóhangulatú, fegyelmezett verseny végén egyéni és csapat győzteseket hirdettek. Az egyéni versenyt a Nefag Zrt. fiatal munkatársa, Pap Norbert nyerte. A második helyezést a Kaeg Zrt. versenyzője, Rózsás György ért el. A dobogó harmadik fokára pedig Kovács Gábor állhatott fel a Gemenc Zrt. képviseletében.

Csapatversenyben a Baranyából érkező, Mecsekerdő Zrt. csapata vehette át az aranyérmet Domján Sándortól, az EGERERDŐ Zrt. felügyelőbizottságának elnökétől. Ezüst érmes a Vértesi Erdő Zrt. csapata, melyben az egyedüli női versenyző, Juhász Lenke is versenyzett. Harmadik díjat pedig a Zalaerdő Zrt. csapata vehette át.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. közlemény