0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Digitális asszisztensek

Három francia cég együttműködésének eredményeként született meg a Zen’Bot „társalgórobot” alkalmazáscsalád, amit a mezőgazdaságban, elsősorban az állattartó ágazatokban dolgozók számára fejlesztettek ki.

A fejlesztők abból indultak ki, hogy a gazdálkodók többsége nem szeret többféle különböző technikai eszközt vagy számítógépes rendszert megtanulni és megszokni, és általában kerülik a bonyolultabb, vagy annak látszó megoldásokat. Emiatt aztán gyakran nem használják ki az őket körülvevő modern eszközök és technológiák kínálta lehetőségeket sem.

Az Adventiel, az Evolution és az Association E-Toile  cégek által bemutatott alkalmazáscsalád fejlesztői szerint

a mesterséges intelligencia és az üzleti intelligencia kombinációját kínálja, ami képes megérteni felhasználója szándékait, és ennek megfelelően a legkülönbözőbb feladatokat végrehajtani.

Az alkalmazáscsalád első tagja a „Hello Margo”, a párosításokat és a mesterséges termékenyítést érintő döntésekben segíti az állattenyésztőket az Evolution fejlett párosítási algoritmusai alapján, javítva a tenyésztői munka hatékonyságát.

A „Hello Flore” az állatazonosítás mestere, fejlesztésében a Grand Ouest régió állattenyésztési szakhatósága (EDE) is közreműködött. Ez a segéd emlékezteti az állattartót bejelentési és egyéb adminisztrációs kötelezettségeire, amivel egyebek mellett az esetleges bírságok, hiánypótlások is megelőzhetők. A Zen’Bot asszisztensek segíthetnek az adminisztráció egyszerűsítésében, a szaktanácsadásban, a különböző rendelések leadásában, emlékeztetésekkel és riasztásokkal szolgálnak, és általában elősegítik, hogy a gazdálkodók jobban ki tudják használni a partnereik, beszállítóik által kínált digitális szolgáltatásokat.

 

Forrás: www.adventiel.com/magyrmezogazdasag.hu