Back to top

Digitális asszisztensek

Három francia cég együttműködésének eredményeként született meg a Zen’Bot „társalgórobot” alkalmazáscsalád, amit a mezőgazdaságban, elsősorban az állattartó ágazatokban dolgozók számára fejlesztettek ki.

A fejlesztők abból indultak ki, hogy a gazdálkodók többsége nem szeret többféle különböző technikai eszközt vagy számítógépes rendszert megtanulni és megszokni, és általában kerülik a bonyolultabb, vagy annak látszó megoldásokat. Emiatt aztán gyakran nem használják ki az őket körülvevő modern eszközök és technológiák kínálta lehetőségeket sem.

Az Adventiel, az Evolution és az Association E-Toile  cégek által bemutatott alkalmazáscsalád fejlesztői szerint

a mesterséges intelligencia és az üzleti intelligencia kombinációját kínálja, ami képes megérteni felhasználója szándékait, és ennek megfelelően a legkülönbözőbb feladatokat végrehajtani.

Az alkalmazáscsalád első tagja a „Hello Margo”, a párosításokat és a mesterséges termékenyítést érintő döntésekben segíti az állattenyésztőket az Evolution fejlett párosítási algoritmusai alapján, javítva a tenyésztői munka hatékonyságát.

A „Hello Flore” az állatazonosítás mestere, fejlesztésében a Grand Ouest régió állattenyésztési szakhatósága (EDE) is közreműködött. Ez a segéd emlékezteti az állattartót bejelentési és egyéb adminisztrációs kötelezettségeire, amivel egyebek mellett az esetleges bírságok, hiánypótlások is megelőzhetők. A Zen’Bot asszisztensek segíthetnek az adminisztráció egyszerűsítésében, a szaktanácsadásban, a különböző rendelések leadásában, emlékeztetésekkel és riasztásokkal szolgálnak, és általában elősegítik, hogy a gazdálkodók jobban ki tudják használni a partnereik, beszállítóik által kínált digitális szolgáltatásokat.

 

Forrás: 
www.adventiel.com/magyrmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Tényleg mosolyognak a kutyák?

Amikor a kutya kinyitja a pofáját, a szája sarka felfelé ível, a nyelve pedig kilóg, szinte minden embernek egyértelműen a mosoly jut eszébe erről az arckifejezésről. De vajon tényleg ez a helyzet? Ugyanazt az arckifejezést használnák a kutyák is, mint az emberek, hogy kifejezzék az örömüket, boldogságukat?

Topcon roadshow Mezőfalván

A Topcon Agriculture európai turnéjának első állomása volt a III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow. Korszerű, digitális eszközökkel, számítógéppel és monitorokkal felszerelt óriási kamionban mutatták be az érdeklődő szakembereknek a japán Topcon modern berendezéseit, speciális rendszereit.

Egészséges marad egy ló, ha csak legel?

A fű kiváló tápanyagforrás, de sok tényezőtől függ, hogy önmagában elegendő-e a lovak egészségének fenntartásához.

Mezőfalván járt a gazdatársadalom

Fejleszteni, beruházni és modernizálni kell a mezőgazdaságot – hangsúlyozták a felszólalók a Fejér megyei Mezőfalván, a III. NAK szántóföldi napok és agrárgépshow rendezvény megnyitó ünnepségén.

Kétségbeesett európai gazdák - Svájcban sem jobb

Az európai gazdák körében az átlagosnál magasabb az öngyilkossági arány. Bár erről hivatalosan csak francia és svájci adatok állnak rendelkezésre, a helyzet valószínűleg a többi európai országban sem jobb - erre hívja fel a figyelmet az agrarheute.de német agrárhírportál cikke.

Made in Italy – hamisítva

Az olasz élelmiszereket egyre gyakrabban hamisítják és utánozzák az egész világon. A legnépszerűbbek a sajt, a kolbász és az olívaolaj. A hamisítás oka főleg a kereskedelmi konfliktusokhoz vezethető vissza.

Vád alatt az állatvédő "Hús áldozatai" mozgalom aktivistái

A hollandiai Boxtelben állatvédő aktivistákat tartóztattak le a múlt héten, miután elfoglaltak egy sertéstelepet. A tiltakozó akcióban, amely arra irányult, hogy felhívják a figyelmet az állatok szenvedéseire, több mint száz aktivista vett részt.

Rendhagyó agráróra fiataloknak

Mezőgazdasági érdekességekről tartott rendhagyó tanórát lapunk a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Bolyai János Műszaki Szakgimnáziumában. A pénzügyi ismeretek óra keretében a hangsúly a modern agráriumon volt.

Szarvasmarha-legeltetés a hüllők szolgálatában

A Kiskunsági Nemzeti Parkhoz tartozó Peszéradacsi-rét természetvédelmi szempontból különösen nagy jelentőségű terület. A fajok védelme elsősorban élőhelyeik megőrzésével biztosítható. A gyepterületek kezelésének két alapvető módja a kaszálás és a legeltetés.

Új külpiaci távlatokat nyithat a magyar agrárdigitalizáció

Az Agrárminisztérium kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy az agrárpálya vonzóvá tételével, új, digitális tudás, készségek, szemlélet elősegítésével támogassa a gazdálkodást választó vidéki fiatalokat.