Back to top

A Starbucks napelem parkokba invesztál

A világ egyik leghíresebb kávézója, a Starbucks zöld energiába fektet be. A multicég, a Cypress Creek vállalattal közösen létrehozott napelem parkok segítségével háromszázhatvan kávézóját látja majd el energiával Texasban.

A Starbucks kávézó multinacionális vállalat a napokban bejelentette, hogy a Cypress Creek megújuló energiaforrásokkal foglalkozó céggel együttműködve két napelem parkot is létrehoznak, amelyek a Starbucks háromszázhatvan kávézóját látják el energiával Houston, Dallas, Forth Worth, Plano, és Arlington területén.

Rebecca Zimmer, a Starbucks globális környezeti hatásokért felelős vezetője közleményében elmondta, hogy a Starbucks-nál büszkék a harminc éves múltra visszatekintő környezetvédelemben betöltött vezető szerepünkre.

"Hosszú távú elköteleződésünk a megújuló energia felé, a zöldebb kiskereskedelem kezdeményezésünket támogatja és a fenntartható kávé iránti törekvésünket demonstrálja."

- mondta Rebecca Zimmer. A Cypress Creek tulajdonában lévő, jelenleg naprakészen működő két solar farmot Texas államban, Wharton és Blossom városában állították fel. Ezen felül, a cég még további hat másik Cypress Creek naperőműbe készül beruházni. Korábban a Starbucks már részt vett egy hasonló üzleti fejlesztésben a U.S. Bancorp Community Development Corporation (USBCD) vállalatával, melynek keretében a franchise Észak-Karolinabán lévő üzleteit látja el energiával.

"A Starbucks egyedülálló megközelítést alkalmaz- magyarázta Chris Roetheli, az USBCDC üzleti fejlesztési tisztviselője. "A napenergia-gazdaságokba történő beruházásokat regionálisan végzi, annak érdekében, hogy az adott térségben lévő üzleteit energiával tudja ellátni." Chris Rothelli hozzátette:

"Ez egy új koncepció, amelyet lehet más vállalatok is alkalmaznak majd a jövőben. Egy érdekes üzleti modell, amely lehetőséget ad a cég számára, hogy a befektetésük hatásairól közvetlenül értesüljenek."

A Starbucks, a bejelentéssel fel akarja hívni ügyfelei figyelmét arra, hogy a cég tulajdonában lévő üzletek az EPS zöld energia partneri kapcsolatnak megfelelően, a kiskereskedelmi ágazat első számú vásárlója a megújuló energiaforrásoknak.

Forrás: 
foodandwine.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A világ tíz legcsapadékosabb városa

Az angolok megnyugodhatnak, nem is esik olyan sok eső náluk. Egy angliai város sem került be a világ tíz legcsapadékosabb helye közé.

Miért árulnak ízetlen paradicsomot?

A paradicsom a szendvicsek, saláták nélkülözhetetlen kiegészítője. Szezonon kívül nehéz megtalálni az üzletben azokat, amelyek zamatosak lennének. A kutatók már tudják, miért.

Topcon roadshow Mezőfalván

A Topcon Agriculture európai turnéjának első állomása volt a III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow. Korszerű, digitális eszközökkel, számítógéppel és monitorokkal felszerelt óriási kamionban mutatták be az érdeklődő szakembereknek a japán Topcon modern berendezéseit, speciális rendszereit.

Az agrárerdészeten keresztül növelhető hazánk erdősültsége

"A maga érdemeivel és problémáival az erdészeti ágazat is az agrárium szerves része, és bőven van mondanivalója mind a mezőgazdálkodók, mind az erdőgazdálkodók, a szakirányítók és a szaktanácsadók részére"- hangzott el Mezőfalván, a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-n.

A banánüzlet vesztesei

Az afrikai és dél-amerikai gyümölcstermelők nagy része nem tud abból abból a munkából megélni, melynek a szó szerint vett gyümölcse Európa fejlett országaiba kerül.

Veszélyeztetett élelmiszer-termelés

Az Egyesült Nemzetek Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) egy, a közelmúltban nyilvánosságra hozott jelentése szerint a biológiai sokféleség zsugorodása, különféle állat- és növényfajták kihalása folytán egyre nagyobb veszély leselkedik a világ élelmiszer-termelésére.

Mezőfalván járt a gazdatársadalom

Fejleszteni, beruházni és modernizálni kell a mezőgazdaságot – hangsúlyozták a felszólalók a Fejér megyei Mezőfalván, a III. NAK szántóföldi napok és agrárgépshow rendezvény megnyitó ünnepségén.

Átláthatóbbá tennék az árképzést az élelmiszer-ellátási láncban

Az Európai Bizottság javaslatot terjesztett elő, amely a teljes élelmiszer-ellátási láncban átláthatóbbá tenné az árak alakulását és ezek közlésének a módját - közölte az uniós bizottság.

A COOP Gazdasági Csoport tavaly növelte árbevételét

Mintegy 4 százalékos növekedés után 627 milliárd forintos árbevételt ért el a COOP Gazdasági Csoport tavaly, ezzel minden változás és az egyre élesedő kereskedelmi verseny nyomása ellenére is őrzi pozícióját a kereskedelmi csoport – hangzott el a CO-OP Hungary Zrt. közgyűlésén szerdán.

Jönnek a biztonságosabb tehergépjárművek

Az Európai Tanács jóváhagyta a tehergépjárművek biztonságosabb és környezetbarátabb kialakításának a tervezettnél korábban történő bevezetését, így 2020. szeptember 1-jétől megnyílnak az európai utak a lekerekített orrú vezetőfülkével rendelkező teherautók előtt.