0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A Starbucks napelem parkokba invesztál

A világ egyik leghíresebb kávézója, a Starbucks zöld energiába fektet be. A multicég, a Cypress Creek vállalattal közösen létrehozott napelem parkok segítségével háromszázhatvan kávézóját látja majd el energiával Texasban.

A Starbucks kávézó multinacionális vállalat a napokban bejelentette, hogy a Cypress Creek megújuló energiaforrásokkal foglalkozó céggel együttműködve két napelem parkot is létrehoznak, amelyek a Starbucks háromszázhatvan kávézóját látják el energiával Houston, Dallas, Forth Worth, Plano, és Arlington területén.

Rebecca Zimmer, a Starbucks globális környezeti hatásokért felelős vezetője közleményében elmondta, hogy a Starbucks-nál büszkék a harminc éves múltra visszatekintő környezetvédelemben betöltött vezető szerepünkre.

„Hosszú távú elköteleződésünk a megújuló energia felé, a zöldebb kiskereskedelem kezdeményezésünket támogatja és a fenntartható kávé iránti törekvésünket demonstrálja.”

– mondta Rebecca Zimmer. A Cypress Creek tulajdonában lévő, jelenleg naprakészen működő két solar farmot Texas államban, Wharton és Blossom városában állították fel. Ezen felül, a cég még további hat másik Cypress Creek naperőműbe készül beruházni. Korábban a Starbucks már részt vett egy hasonló üzleti fejlesztésben a U.S. Bancorp Community Development Corporation (USBCD) vállalatával, melynek keretében a franchise Észak-Karolinabán lévő üzleteit látja el energiával.

„A Starbucks egyedülálló megközelítést alkalmaz- magyarázta Chris Roetheli, az USBCDC üzleti fejlesztési tisztviselője. „A napenergia-gazdaságokba történő beruházásokat regionálisan végzi, annak érdekében, hogy az adott térségben lévő üzleteit energiával tudja ellátni.” Chris Rothelli hozzátette:

„Ez egy új koncepció, amelyet lehet más vállalatok is alkalmaznak majd a jövőben. Egy érdekes üzleti modell, amely lehetőséget ad a cég számára, hogy a befektetésük hatásairól közvetlenül értesüljenek.”

A Starbucks, a bejelentéssel fel akarja hívni ügyfelei figyelmét arra, hogy a cég tulajdonában lévő üzletek az EPS zöld energia partneri kapcsolatnak megfelelően, a kiskereskedelmi ágazat első számú vásárlója a megújuló energiaforrásoknak.

Forrás: foodandwine.com