0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Fűszerpaprika-termesztők, figyelem! Újra jár a támogatás a vetőmagvásárláshoz

Megjelent a Magyar Államkincstár közleménye: ismét igényelhetnek csekély összegű támogatást azok a fűszerpaprika-termesztők, akik a „fogott mag” helyett a minőségi fűszerpaprika-termesztés mellett teszik le a voksukat, és fémzárolt vetőmagot vásárolnak.

A fűszerpaprika-termelők mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásáról szóló 37/2014 (IV. 4.) VM rendelet alapján vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatást igényelhetnek a termelők a minőségi fűszerpaprika termelése céljából a fémzárolt vetőmag költségeinek részbeni kompenzálására.

A támogatás igénybevételéhez a 17/2019. (IV. 24.) számú Kincstár Közleményben rendszeresített

nyomtatványt 2019. május 1. és augusztus 5. között kell benyújtani a Magyar Államkincstárhoz az előírt mellékletekkel együtt.

A támogatás igénybevételére az a fűszerpaprika-termelő jogosult, aki a támogatás alapját képező, 2018. október 20. és 2019. április 30. közötti időszakban vásárolt vagy termeltetőtől, termelői csoporttól átvett fémzárolt vetőmagot teljes egészében saját használatában lévő földterületen fűszerpaprika termesztése céljából felhasználta.

A támogatás összegét a kérelmező rendelkezésére álló szabad mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) keret figyelembevételével határozza meg a Kincstár.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu / Magyar Államkincstár