0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Cukorka helyett: mézédes, kicsi, piros paradicsom

Nem minden gyerek szereti a zöldségeket, annál inkább az édességet. Az áruházakban kapható mini szilva alakú, élénk piros, falatnyi mézédes paradicsom segíthet áthidalni ezt az ellentmondást. A Szentesen, biológiai növényvédelem alkalmazásával termesztett paradicsom nemcsak mutatós, és édes, hanem garantáltan egészséges is.

A mézédes, kicsipiros márkanéven is forgalmazott, mindössze 10-12 grammos bogyók a Sweetelle F1 fajta termései. A fajta és az egyetlen beszállító a garancia arra, hogy a jól azonosítható csomagolásban mindig ugyanazt a minőséget kapják a vásárlók.

A palántákat december közepétől ültetik ki a 21. századi technológiával fölszerelt üvegházakba, és a növényekről március elejétől szedik a pirosra ért bogyókat. A 5,5 méter vápamagasságú berendezésekben egészen november végéig bent maradnak a növények. 

Az apró bogyók miatt ennek a fajtának a termésátlaga mindössze egyharmada a nagy termésű paradicsomokénak, ebből adódik a magasabb értékesítési ár. Az ízélmény azonban egészen egyedi!

A harmonikus íz mellett a bogyók másik előnye, hogy hűtőben akár 10 napig is eltarthatók minőségromlás nélkül. Az áruházak munkatársai a számozott minták közül érzékszervi bírálattal választották ki ezt a fajtát.

Az Áprád-Agrár cégcsoport telepén termesztett koktélparadicsomot a szentesi DélKerTÉSZ szövetkezetben csomagolják az áruházak kérésének megfelelően. Hazánk egyik legnagyobb forgalmú termelői értékesítő szervezete a választék bővítése céljából vette föl termékei közé a különlegességet, és

úgy vélik, hogy ezzel a termékkel tehermentesíteni tudják a piacot a további nagybogyójú fürtös paradicsomoktól, 

Ha ugyanis a közelmúltban támogatással épített üvegházakban minden paradicsomtermelő nagybogyójú fajtákat hajtatna, négyzetméterenként közel 60 kilogrammos hozamokkal, akkor biztos, hogy túltermelés alakulna ki.

Bár a hazai áruházak mindinkább ragaszkodnak a hazai zöldségekhez, ennek a terméknek viszonylag hozamosabb ideig kell versenyeznie az olcsóbb termesztésből származó külföldi áruval. Érdemes azonban ezt választani, hiszen ez a szedés utáni napon már a pultokra kerül.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/Kertészet és Szőlészet