A mézédes, kicsipiros márkanéven is forgalmazott, mindössze 10-12 grammos bogyók a Sweetelle F1 fajta termései. A fajta és az egyetlen beszállító a garancia arra, hogy a jól azonosítható csomagolásban mindig ugyanazt a minőséget kapják a vásárlók.
A palántákat december közepétől ültetik ki a 21. századi technológiával fölszerelt üvegházakba, és a növényekről március elejétől szedik a pirosra ért bogyókat. A 5,5 méter vápamagasságú berendezésekben egészen november végéig bent maradnak a növények.
Az apró bogyók miatt ennek a fajtának a termésátlaga mindössze egyharmada a nagy termésű paradicsomokénak, ebből adódik a magasabb értékesítési ár. Az ízélmény azonban egészen egyedi!
A harmonikus íz mellett a bogyók másik előnye, hogy hűtőben akár 10 napig is eltarthatók minőségromlás nélkül. Az áruházak munkatársai a számozott minták közül érzékszervi bírálattal választották ki ezt a fajtát.
Az Áprád-Agrár cégcsoport telepén termesztett koktélparadicsomot a szentesi DélKerTÉSZ szövetkezetben csomagolják az áruházak kérésének megfelelően. Hazánk egyik legnagyobb forgalmú termelői értékesítő szervezete a választék bővítése céljából vette föl termékei közé a különlegességet, és
Ha ugyanis a közelmúltban támogatással épített üvegházakban minden paradicsomtermelő nagybogyójú fajtákat hajtatna, négyzetméterenként közel 60 kilogrammos hozamokkal, akkor biztos, hogy túltermelés alakulna ki.
Bár a hazai áruházak mindinkább ragaszkodnak a hazai zöldségekhez, ennek a terméknek viszonylag hozamosabb ideig kell versenyeznie az olcsóbb termesztésből származó külföldi áruval. Érdemes azonban ezt választani, hiszen ez a szedés utáni napon már a pultokra kerül.