0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Keszthelyen az 1971-es Vadászati Kiállítás anyagai

„Az 1971-es Világkiállítás óta sok minden megváltozott a világban, de állandó maradt az a szándék, hogy a kiállítás ne csak egy szűk szakmai rétegnek, hanem az egész társadalomnak szóljon. Hogy ismét nemzeti üggyé váljon a természettel kapcsolatos foglalkozás, történjen ez képzett vadgazda szakemberként vagy az erdőt járó túrázóként” - mondta Zambó Péter földügyekért felelős államtitkár.

A hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumban csütörtökön nyílt meg az 50 évvel ezelőtti relikviákból, könyvekből, kiadványokból, trófeákból álló kiállítás. Fél évszázaddal ezelőtt a Vadászati Világkiállítás megrendezése nemzeti üggyé vált.

Összefogtak a vadgazdálkodás és az erdőgazdálkodás területén dolgozó szakemberek, és tudásuk legjavát nyújtva nemzedékek számára meghatározó eseménnyé növelték a rendezvényt,

hangsúlyozta Zambó Péter államtitkár köszöntőjében az 1971-es Vadászati Világkiállítás Emlékei kiállítás megnyitóján..

A bemutatott emlékeknek szakmatörténeti és személyes jelentősége van. Felidézik a korabeli szakma világszínvonalú eredményeit, bemutatják egy-egy szakember munkáját.

Az Agrárminisztérium minden támogatást megad a 2021-es Világkiállítást szervező kormánybiztosságnak, hogy munkájuk eredményeként az elkövetkező rendezvény is túlmutathasson szűkebb szakmáinkon.

Az állami erdőgazdaságok és a nemzeti park igazgatóságok már aktívan bekapcsolódtak a szervezésbe, ugyanúgy, ahogy a tájegységi fővadászok is készek szerepet vállalni a közös siker érdekében.

Célunk, hogy egy jól működő, minden tekintetben eredményes ágazat fogadja a világ különböző tájairól érkező látogatókat – fogalmazott Zambó Péter államtitkár.

Forrás: AM Sajtóiroda/MTI