0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 17.

Hazai fölény az Országos Gazdászverseny nyitányán

Ahogy az már megszokott, az Országos Gazdászverseny első fordulójának idén is az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok adott otthont. Az elméleti és gyakorlati feladatokból álló izgalmas, egyszersmind pedig vidám hangulatú megmérettetésen az ország valamennyi agrár-felsőoktatási intézménye képviseltette magát. 

 

„Kreativitásból és leleményességből nem volt hiány” – szólt a versenyzőkhöz az ünnepélyes eredményhirdetésen Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója, hogy aztán nem sokkal később kiderüljön: az egész napos versengést a pontszámok alapján a hazaiak dominanciája jellemezte.

A Szegedi Tudományegyetem Hódmezővásárhelyen működő Mezőgazdasági Karának 1-es csapata ugyanis a dobogó 3-adik, míg 2-es csapatuk a legfelső fokára állhatott fel – második helyen a gödöllői Szent István Egyetem diákjai végeztek.

A Ritzl Bence, Garzó Ádám és Tóth Kovács Sándor alkotta győztes csapattól megtudtuk, másodéves mezőgazdasági hallgatóként tanulják a szakmát, s mindhármuk a családi vállalkozásukban szeretne majd dolgozni. Mint mondták, győzelmüket nagyban köszönhették különböző beállítottságuknak: egyikük állattenyésztésben, a többiek pedig növénytermesztésben és a gépek terén érzi magát igazán „otthon”. 

A fiatalok az idei, sorozatban a 11. Országos Gazdászverseny második s egyben zárófordulójában, a Kaposvári Állattenyésztés Napokon is bizonyíthatnak.

A versenyről készült fotók elérhetők a galériánkban, ide kattintva.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu