0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Csak papírba csomagolt alma

Elindította első, tisztán papírcsomagolásban forgalomba kerülő almaszállítmányát a dél-tiroli VOG konzorcium. A cégcsoport élen jár a környezetkímélő módszerek alkalmazásában, az új gépsorukon bioalmát csomagolnak négyesével a papírtálcákba. A VOG régóta keresi a lehetőségeket az eldobós műanyag csomagolás kiváltására biológiailag lebomló, komposztálható vagy újrafelhasználható anyagokkal.

Az első gyakorlati lépést most a VOG tagja, a Biosüdtirol szövetkezet tette meg, ugyanis a bioalma-fogyasztók igen környezettudatosak, megkövetelik ezt a fajta csomagolást. A szövetkezet végzi az első teszteket a csomagolással és kereskedelmi forgalmazással. Olyan gépsort állítottak munkába, ami négyesével képes teljesen papírtálcába csomagolni az almát, műanyagfólia használata nélkül.

Azt a problémát kellett megoldani ugyanis, hogy a csomagolás kellően védje a gyümölcsöt a szállítás során és az üzletekben, ugyanakkor látni is lehessen az almát, hogy megítélhető legyen a minősége.

Műanyag fólia nélkül eddig nem lehetett eléggé szemrevételezni a becsomagolt gyümölcsöt, úgyhogy a fejlesztés fő iránya ennek a problémának a megoldása volt.

Werner Castiglioni, a Biosüdtirol Szövetkezet elnöke elégedett a fejlesztéssel, amit a rendkívül igényes biogyümölcs-fogyasztók visszajelzései alapján értek el.

Az első vásárlók közt van az ír Begley’s. A cég vezetője, Greg Begley büszke arra, hogy az elsők között élt a VOG kínálta lehetőséggel, hogy a legkeresettebb, tálcás bioalmát ilyen műanyagtól mentes csomagolásban adhatja a vásárlók kezébe.

Megtörtük a jeget, összegzi a fejlesztés jelentőségét Gerhard Dichgans, a VOG ügyvezetője. A cég folyamatosan beruház a környezetkímélő csomagolás fejlesztésébe. Az ügyvezető megköszönte e csomagolóipar támogatását, amivel sikerült közösen kifejleszteni ezt a papírtálcát, Őszre, az almaidény kezdetére több hasonló gépsort is indítanak a cégcsoport más szövetkezeteinél.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/fruitecom