0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Már hamisítják

Januárban vezette be a dísznövény- forgalmazásban világszerte használt CC-kocsik új, rádiófrekvenciás jeladóval (RFID) ellátott jelölőcímkéjét a fejlesztő és a bérleti rendszert működtető dán Container Centralen, éppen a hamisítások megelőzése érdekében.

Fél év sem telt el, és már az új címkéket is hamisítják. A cég 30 ezer euró jutalmat ajánlott a nyomravezetőnek. A hamis CC TAG5 címkék megszólalásig hasonlítanak az eredetihez, ám hiányzik belőlük az egyedi RFID chip, ezért nem lehet őket beolvasni. A cég független nyomozóügynökséget bízott meg az ügy felgöngyölítésére, ők a +31 (0) 318 6666 44 telefonszámon, a hét minden napján, az esti órákban is, angol, német, francia és holland nyelven várják a bejelentéseket – akár névtelenül is – a vélt elkövetőről.

A nyomravezető 30 ezer euró jutalomra számíthat. A jeltáblák hamisítása, illetve értékesítése, valamint az ilyen címkével rendelkező kocsik adásvétele a szellemi tulajdon sérelmére elkövetett bűncselekmény. A CC-konténer bérleti rendszere bizalomra épülő együttműködésen alapul, amit időről időre csalók támadásai érnek, ez pedig sérti a becsületes tagok érdekeit, nyilatkozta az ügy kapcsán Roel de Jong, a Container Centralen vezérigazgatója. Úgy véli,

össze kell fogni a csalók kézre kerítéséhez, ezért ajánlottak föl nagy összegű pénzjutalmat annak, aki segít megtalálni az elkövetőt.

Az a cél, hogy a rendszer tagjai zökkenőmentesen használhassák a kocsikat, és az áruforgalmazásban ne legyen fennakadás amiatt, hogy a kocsik nem beazonosíthatók. A cég részletes tájékoztatót tett közzé honlapján arról, hogy mely apró eltérésekről ismerhetők föl a hamis címkék. A csalók drága gépeken dolgoztak a címkék hamisításához, tehát nem kisstílű bűnözőkről van szó, mondta Tony Kington, az RFID jelölőcímkéket kifejlesztő Omni-ID vezérigazgatója. Szakembereik vizsgálják a hamis címkét, hogy megállapítsák, hogyan és milyen gépen készítették, ami közelebb vihet a megoldáshoz.

Forrás: containercentralen. com/Kertészet és Szőlészet