0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Összeírják az egyéni gazdaságokat

Mezőgazdasági adatgyűjtés kezdődött szerdán; a felmérés, amely június 15-ig tart, az ország 484 települését érinti, az akció célja az agráriumban jelentős szerepet betöltő egyéni gazdaságok gazdasági tevékenységének, szerkezeti sajátosságainak feltárása - közölte a KSH szerdán az MTI-vel.

Az „Egyéni gazdaságok júniusi összeírása, 2019” elnevezésű felmérésben a gazdáknak a használatukban lévő földterületről, a szántóföldi növények vetésterületéről, a szőlő- és gyümölcsös területekről, ültetvényekről, a június 1-jei állatállományról és a január óta bekövetkezett állatállomány-változásról kell adatokat szolgáltatniuk.

A KSH közleményében felhívják a figyelmet arra, hogy

a válaszadás az Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) 2019-re szóló jogi szabályozásának megfelelően a mintába kerültek számára kötelező, a felmérést a gazdák önállóan is kitölthetik vagy kérdezőbiztos segítségével, mindkét esetben elektronikusan.

Az önkitöltésre május 15. és 26. között van lehetőség, ugyanakkor megjegyezték, a kiemelt jelentőségű egyéni gazdaságok kizárólag így szolgáltathatnak adatot. Akik nem önállóan töltik ki a kérdőívet, azokat május 27. és június 15. között igazolvánnyal ellátott, a KSH által megbízott összeírók keresik fel, és elektronikusan végzik el a kérdőív kitöltését.

A felmérésből nyert információkat a KSH kizárólag statisztikai célra használja fel, azokat más szervek, személyek részére nem adja ki, törvényi előírásoknak megfelelően garantálja az adatkezelés biztonságát, az eredményeket összesítve közli.

Forrás: MTI