0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Elérhetőek a legfrissebb erdészeti adatok a Nébih honlapján

Tájékoztatja a Nébih az érintett szakembereket és az érdeklődőket, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján elérhetőek a hazai erdők legfontosabb éves, illetve idősoros statisztikai adatai.

Mostantól elérhetőek a Nébih honlapján a hazai erdőkkel kapcsolatos éves, továbbá az idősoros statisztikai adatok. A közzétett számadatok az Országos Erdőállomány Adattárból, az Országos Erdőtűz Adattárból, valamint az Erdőgazdálkodói Nyilvántartásból származnak.

A statisztikák közötti eligazodást a hierarchikusan felépített menürendszer, míg az adatok összehasonlíthatóságát és a változások szemléltetését az egyes jellemzők idősorokban való publikálása szolgálja.

A statisztikák további felhasználását és egyszerűbb elemzését megkönnyíti, hogy valamennyi kimutatás Excel formátumban tölthető le.

A közölt információk mind a szakemberek (döntéshozók, kutatók, oktatók), mind az erdők iránt érdeklődők számára hasznosak. Az adatok értelmezésében az Erdészeti lexikon nyújt segítséget, amelyet ugyancsak elérhetnek a Nébih honlapján.

Forrás: Nébih