Back to top

Magyar méz és kolbász Amszterdamban

Idén 13. alkalommal szervez közösségi megjelenést az amszterdami PLMA szakkiállításon az Agrármarketing Centrum. A 2019. május 21-22-én zajló eseményen a kereskedelmi márkás termékek széles skálája tekinthető meg, külön pavilonok állnak rendelkezésre az élelmiszergyártók, illetve az egyéb termékek gyártói számára. Az Agrármarketing Centrum standján összesen 16 kiállító jelenik meg.

„Az amszterdami PLMA kiállítás nagy népszerűségnek örvend kiállítóink körében” – mondta Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum helyszínen tartózkodó ügyvezető igazgatója, hangsúlyozva, hogy az AMC által megvalósított magyar standon, 144 m2-en, a már jól megszokott RAI Kiállítási Központ Park Complex 8-as pavilonjában 16 kiállító kapott helyet.

Ondré Péter azt is kiemelte, hogy a Társaság közösségi standjának kiállítói minden rendelkezésükre álló helyet betöltöttek, a hosszú várakozási lista miatt még a raktárnak, konyhának szánt területeket is átadták egy kiállítónak, annak érdekében, hogy lehetőséget biztosítsanak a cég megjelenésére.

A PLMA árukínálata számos kategóriát felölel: vannak friss és fagyasztott termékek, szárazáruk és italok, kozmetikumok, egészség- és szépségipari termékek, háztartási és konyhafelszerelés, autóápolás, valamint kertészeti cikkek. Az Agrármarketing Centrum kiállítói is számos termékkategóriát képviselnek.

Megtalálhatóak a különféle méz termékek, fagyasztott lepények, üdítőitalok, kolbászok, szalámik, aszalt gyümölcsből készült gyümölcsszeletek, glutén- és laktózmentes gabonapelyhek, zabpehely és müzliszelet termékek, sport termékek, őrölt diót helyettesítő termékek, fűszerpaprika őrlemények és darák, extrudált termékek, fagyasztott pékáruk, fagylalt- és italporok és gyümölcskonzervek is.

Az AMC ügyvezetője megjegyezte: Magyarország hágai nagykövetségének munkatársai minden évben tiszteletüket teszik a magyar standon, és külön-külön egyeztetnek a magyar kiállítókkal a holland piacra jutási lehetőségekről, amivel nagymértékben hozzájárulnak a magyar kiállítók kiviteli tárgyalásainak eredményességéhez.

A rendezvény kísérő eseményén, a „PLMA’s New Product Expo”-n mutatják be az új termék- és csomagolási innovációkat, amelyre idén beválogatták a Gyulahús termékét is. Ezen az eseményen a szakemberek számos szeminárium és konferencia keretében ismerkedhetnek meg az ágazat legújabb trendjeivel, valamint a legfrissebb piackutatások eredményeivel is. 2018-ban 2.600 kiállító és 15.000 szakmai látogató részvételével zajlott a PLMA.

Forrás: 
AMC sajtóközlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A teaivás jótékony hatással van az agyra

A Szingapúri Nemzeti Egyetem új kutatása szerint a rendszeres teafogyasztók agyi régiói szervezettebb felépítést mutatnak azokéhoz képest, akik nem fogyasztják rendszeresen ezt az italt. Az agyi régiók közötti zökkenőmentesebb kapcsolat összefüggésben áll az egészséges kognitív funkciókkal, amelyek az öregedési folyamatok lassításáért felelnek – olvasható a The Independent hírei között.

842 ezer forintot dobnak a kukába

Évente mintegy 2,8 tonna élelmiszert, azaz 842 ezer forintnak megfelelő táplálékot dob ki egy átlagos amerikai egy friss felmérés szerint. A megdöbbentő adatok nem csak a fejlett világra jellemzőek: más-más okokból, de az egész világon jelentős a pazarlás.

Döbbenet: a miniszter élelmiszer-felhalmozásra szólított fel!

Nagy-Britannia iskoláinak napokon belül tervet kell kidolgozniuk az élelmiszerkészletezésre és annak biztosítására, hogy a diákok megfelelő ellátásban részesüljenek egy no-deal Brexit esetén is. A brit egyetemek már egy hete WC-papírt halmoznak fel.

Nemzetközi élelmiszeripari szakmai találkozó Budapesten

Élelmiszeripari együttműködéseket elősegítő nemzetközi szakmai találkozót rendeznek Budapesten, a csütörtökön kezdődött kétnapos eseményen 14 országból 105 szakember vesz részt - tájékoztatta a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) az MTI-t.

Édes répa, keserű karotin?

Nem könnyű megfelelő sárgarépát választani. Főként, ha a megrendelőnek egészen mások az elvárásai,mint amit mi elképzelünk. Legyen édes, hiszen akkor jó az íze, de legyen alacsony a nitrát tartalma, miközben a színe is nagyon fontos értékmérő. Ugyanakkor arról nem feledkezhetünk meg, hogy mind az alfa-, mind a bétakarotin keserű ízzel rendelkezik.

Húsmentes csirkeszárnyakkal kísérletezik a KFC

A Yum! Brands étteremhálózat bejelentette, hogy növényi alapú hústermékeket tesztel, melyekből csirke nuggets-et és csirkeszárnyakat készítenek majd.

A gabonák vad rokonai jelenthetik a megoldást a klímaváltozásra

Élelmiszernövényeink vadon termő rokonai óriási genetikai változatosságot hordoznak magukban. Ezek között a gének között pedig megoldást találhatunk arra, miképp tudjuk "klímaállóvá" tenni kultúrnövényeinket is.

A sör és a tudásvágy hozta össze a NAK szakmai programjának résztvevőit

A sörkészítés témájával kezdte az őszi félévet a NAK Élelmiszeripari Igazgatóságának nagy sikerű „TANULJUNK EGYÜTT!” programsorozata 2019. szeptember 6-án, Budapesten. A résztvevők érkezését követő rövid bemutatkozás során kiderült, hogy bár mindenki különböző területről érkezett, egy néhány közös pont biztosan akadt: a sör szeretete, valamint az előállítása utáni érdeklődés, a tudásvágy.

Idén is jótékony célra fordítják az OMÉK-on megmaradt élelmiszert

A NÉBIH adatai szerint fejenként évente 68 kg élelmiszert dobnak ki, amelyből 33 kg kidobását lehetne tudatos vásárlással megakadályozni. Éppen ezért a 79. OMÉK szervezőjeként az Agrármarketing Centrum úgy döntött, folytatja a két évvel ezelőtti sikeres kezdeményezését, és a kiállítás végén megmaradó, fogyasztható élelmiszereket a Magyar Élelmiszerbank Egyesület javára ajánlják fel.

A vegetáriánus étrendnél jobb a mértékletes húsfogyasztás

A kevés húst tartalmazó étrend karbonlábnyoma kisebb, mint a hagyományos tejet-tojást fogyasztó vegetáriánusé egy új amerikai tanulmány szerint.