Back to top

Portugáliában is bizonyítást nyert: igazi horgásznemzet a magyar!

A horgászat mondhatni virágkorát éli ma Magyarországon: a horgászok száma lassan eléri a félmillió főt, versenyzőink pedig sorra érik el a történelmi sikereket a nemzetközi versenyeken. A napokban a Feeder Klubcsapat VB-n szereztek aranyat hazánk fiai.

Mint az sokak számára ismert, a magyar horgászversenyzők két aranyérmet is szereztek az év eleji, Dél-Afrikában megrendezett Horgász Világjátékokon. Úgy tűnik, e történelmi siker igencsak lendületbe hozta versenyzőinket: a hazánkat képviselő Maros-Walterland Team ugyanis a napokban szerzett aranyérmet Portugáliában, a III. Feeder Klubcsapat Világbajnokságon. A Magyar Országos Horgász Szövetség közleményéből kiderült, a Bakó Péter, Csillag László, Erdei Attila, Sivák Mátyás, Vidó Ferenc és Walter Tamás alkotta csapatnak távolról sem volt könnyű dolga, mivel a versenypálya igencsak halszegénynek bizonyult.

A nyerő taktikát a küszök fogása jelentette, amelyek mellé sikerült néhány „bónuszhalat” – pontyot és márnát – is zsákmányolniuk a fiúknak. Ennek eredményeképp a 2 fordulóból álló, 15 csapat részvételével lezajlott versenyt honfitársaink az élen fejezték be, történelmi sikert aratva ezzel,

Fotó: mohosz.hu
hisz magyar feeder klubcsapat ezelőtt még sosem nyert világbajnoki aranyérmet. A többi közt ezek az eredmények is hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarországon a horgászat mondhatni virágkorát éli: a horgászok tábora lassan eléri az 500 ezer főt, s minden eddiginél többen űzik tisztán sportból vízparti hobbijukat. Hogy e kör tovább bővülhessen, egyszersmind egyszerűbbé váljon a nyilvántartás és az ügyintézés is,

a MOHOSZ tavaly indította útjára a horgászkártyát, amely az első lépés volt ahhoz, hogy e folyamatok idővel teljes mértékben digitálissá váljanak.
Azt ígérik ugyanis, 2020-ra a jegyvásárlás, illetve a fogási naplóval kapcsolatos ügyintézés is elektronikus módon történik majd.
A MOHOSZ jelenleg 26 területi szövetséget, mintegy 1200 egyesületet, illetve 13 speciális jogállású gazdasági társaság tagot tömörít, ezzel az ország legnagyobb hálózatos felépítésű szervezete. A szövetség ez év január 1-jétől már közfeladatokat ellátó szervezetként is védi és óvja a magyar vizeket, bennük a nemzeti kincsként is elismert, állami tulajdonú halállományt. Országosan mintegy 1000 társadalmi, közel 500 halászati és 600 rendészeti vizsgás halőr dolgozik e cél érdekében, soraikban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felügyelete alatt működik az Állami Halőri Szolgálat munkatársaival.
Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Forró volt a hangulat a csikóchampionátuson

Az augusztus 20-án megrendezett tattersalli eseményen nemcsak a nyárias időjárás miatt volt forró a levegő, hanem azért is, mert az ország legkiemelkedőbb csikóit vártuk az MSLT rendezvényére.

Ma kezdődik az Ifjú Kócsagőr Program országos döntője

Háromnapos programsorozat keretében mérkőznek meg egymással az Ifjú Kócsagőr Program országos döntőjének résztvevői szerdától péntekig. A cél az, hogy felkeltsék a 18-24 éves korosztály érdeklődését az értékteremtő programok iránt, betekintést nyújtson a természetvédelembe, valamint bemutassa és népszerűsítse a gyakorlati terepi természetvédelmi munkát.

Magyar siker a kettesfogathajtó-vb-n

Hölle Martin egyéniben, illetve az ifj. Dobrovitz Józseffel és Osztertág Kristóffal kiegészülő magyar csapat egyaránt megvédte címét a németországi Drebkauban rendezett kettesfogathajtó-világbajnokságon.

Megerősítik a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-t

Megerősítik a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. tevékenységét további 1300 hektár tógazdasággal, ennek köszönhetően a társaság halgazdálkodási feladatait magasabb szinten, hatékonyabban tudja ellátni - jelentette be az agrárminiszter Budapesten sajtótájékoztatón.

Csaknem 1 tonna halterméket foglalt le az Állami Halőri Szolgálat

Július és augusztus folyamán kiemelt figyelmet fordított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata az éttermek és halértékesítő helyek, halboltok ellenőrzésére. A szakemberek a nyár utolsó két hónapjában 18 vállalkozásnál találtak és foglaltak le ismeretlen eredetű halat, illetve halterméket, melyek együttes mennyisége eléri a 958 kg-ot.

Megkóstolták, ízlett!

Az Agrármarketing Centrum a Bábolnai Gazdanapokon is népszerűsítette az alma- és a halfogyasztást. A látogatók kóstolhattak friss almaszeleteket, almacsipszet és szűrt almalevet. A füstölt afrikai harcsafilé pedig szeletekben, valamint füstölt halpástétom formájában került a szendvicsekre.

Természetbarát nyíregyházi diákok: vetélkedőre fel!

A Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola az Erdők Hete alkalmából „Kiből Lesz Az Erdész?”- Erdőismereti Akadályversenyt hirdet Nyíregyháza város felső tagozatos tanulóinak. A vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkezését várják a mellékelt előzetes feladatlap kitöltésével és visszaküldésével.

Magyarország Legszebb Birtoka 2019

AGROTREND csoport kiemelt céljának tartja a mezőgazdaság értékes szereplőinek kiemelését, a mezőgazdaság jelentőségének hangsúlyozását, a gazdászélet szépségeinek megismertetését. Ezt a célt szolgálja a harmadik alkalommal kiírt nagydíj, a Magyarország Legszebb Birtoka 2019 is, melynek nagyszabású díjkiosztó gálaestjét augusztus 31-én tartották Siófokon a Hotel Azúrban.

Három mezőhegyesi tenyészmén és Lustyik Fanni sikerei

A Békés Megyei Bajnokság részeként, 2019. július 6-án megrendezett CDN-B szintű díjlovaglóversenyen nyolc kategóriában nevezhettek a lovasok. A Mezőhegyesi Ménes KH SE képviseletében a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. munkavállalója, Lustyik Fanni a ménesbirtok három fedezőménjével indult és mindhárommal figyelemreméltó eredményt ért el.

Játékok és receptek is helyet kaptak a halas mobil alkalmazásban

Az agrártárca bemutatta a „Kapj rá!” halfogyasztást ösztönző kampány keretében kifejlesztett „Kapj rá!” mobil alkalmazást. Az applikáció letöltői megfejthetik a recept kvíz és a halas „Ki mit tud?” - kérdéseit, az „Érdekességek” rovatban pedig számos információt tudhatnak meg a halakról, illetve receptvideókat is nézhetnek Rácz Jenő, Michelin-csillagos séf szereplésével.