0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Svéd gyorsétterem-lánc a méhekért

Május 20-án a Méhek napját ünnepelte a világ. Erre a jeles napra a McDonald’s elkészítette a világ legkisebb éttermét, ami méretei ellenére több ezer vendéget szolgál ki naponta. No nem embereknek épült...

A Méhek világnapja alkalmából a gyorsétterem egy svéd tervezőt, Nicklas Nilssont bízta meg azzal, hogy készítse el a világ legkisebb McDonald’s-át. Az apró épület több ezer vendéget szolgál ki – akik azonban nem emberek, hanem méhek. A McHive-ra (szó szerint: McKaptár) keresztelt alkotást jótékonysági aukció keretein belül május 21-én elárverezték.

Az gyorsétterem Svédországban működő lánca azonban nem csak a Méhek világnapján tesz a beporzókért.

Helyi kezdeményezésként ugyanis az egyik étkezdéjük tetejére kaptárakat telepítettek, és a körülötte lévő gyepet virágágyásokra cserélték.

Ez utóbbi nagy segítség a bajban lévő vadon élő beporzók számára, hiszen az utóbbi években a vegyszerek, a betegségek és a klímaváltozás hatásai megtizedelték ezeket a hasznos rovarokat. A kis, helyi kezdeményezés gyorsan kinőtte magát, és egyre több svéd gyorséttermet alakítanak „méhbaráttá”, így próbálják fenntarthatóbbá tenni a helyi közösségeket.

youtube://v/lng4n3FI7SQ

 

Forrás: metro.co.uk