0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Baranyában versengtek az erdészek

Május 22-én zajlott az erdőgazdálkodásban aktívan dolgozó erdésztechnikusok számára meghirdetett Év Erdésze 2019 verseny Baranya megyei fordulója az Országos Erdészeti Egyesület Baranya megyei helyi csoportja és a Mecsekerdő Zrt. szervezésében.

A programhoz immár hagyományosan Erdész szakmai nap kapcsolódott, a Mecsekerdő Zrt. erdésztechnikusai találkozójának és továbbképzésének kiemelt témája az erdőnevelés (gyérítés jelölés) volt. A rendezvény a Pécsváradi Erdészethez tartozó István-kunyhó környezetében zajlott.

A programot Ripszám István termelési vezérigazgató-helyettes nyitotta meg, kiemelve a szakmai továbbképzés fontosságát, a közös gondolkodás és az összefogás erejét, mely a Mecsekerdő Zrt. eredményeinek legfontosabb erőforrása. Hangsúlyozta, hogy a természet értékeinek védelmére minden szakembernek kiemelt figyelmet kell fordítania munkája során.

A versenyen 15 erdésztechnikus indult, akiknek egy 2,4 km-es pályán végighaladva kellett megoldaniuk a napi munkájukhoz kapcsolódó 10 féle feladatot:

tájékozódás, lágyszárú növények, károsítók, védett és vadászható fajok felismerése, erdőfelújítás leírása, állomány leírás, famagasság- és fatérfogat becslés, fakészlet mérés, gyérítés jelölés, választékolás, rönk- és sarang számbavétel valamint korong- és golyós lövészet versenyszámokban. A megmérettetést a Kos Fashion Kft . támogatta.

Eredmények:

  1. Hum Ferenc, erdész Sellyei Erdészet
  2. Deák Zoltán kerületvezető erdész, Árpádtetői Erdészet
  3. Kovács János kerületvezető erdész, Szigetvári Erdészet

Gratulálunk az elért eredményekhez!

A Baranya megyei forduló I. helyezettje képviseli a Mecsekerdő Zrt.-t az Év Erdésze 2019. verseny országos döntőjében, amelyre 2019. június 19-20-án kerül sor Lengyel-Annafürdőn. Sikeres felkészülést és versenyzést kívánunk!

A Szakmai továbbképzés három helyszínen zajlott, ennek során tölgyes állományok értéknövelő gyérítés jelölését, valamint a mellékállomány becslését kellett elvégezni.

A szakszemélyzet háromfős csoportokban oldotta meg a feladatot, az etalon és az egyéni megoldások összevetése ezt követően tő melletti konzultáció keretében történt. Az eredmények összegzésére előadás keretében került sor.

A rendezvény a verseny eredmények ismertetésével zárult. A verseny első három helyezettje a Mecsekerdő Zrt. és a Kos Fasion Kft. értékes díjait vehette át Keszi Lászlótól, az erdőgazdaság vezérigazgatójától.

Évente ez az alkalom szolgál arra, hogy a Mecsekerdő Zrt. teljes szakszemélyzete együtt lehessen, ápolva és szorosabbra fűzve a munkatársi kapcsolatokat, erősítve az erdészek közismerten jó összetartását. A kellemes idő és a házigazda Pécsváradi Erdészet kiváló ellátása hozzájárult a jó hangulathoz.

Forrás: Mecsekerdő Zrt. Sajtóközlemény