0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Többfunkciós füljelző – előre jelzi a betegséget

A többfunkciós fülkrotália jeladóval lényegében kiválthatók a korábbi, nyakörves modellek, kialakítása is azokhoz hasonlóan időjárás- és UV-álló, emellett megbízhatóan működik.

A tehénmonitoring-rendszerek fejlesztésének egyik úttörője, a ma már az ame­rikai Allflex csoporthoz tartozó, izraeli alapítású SCR cég új elemmel, egy többfunkciós fülkrotália jeladóval egészítette ki Sense­Time néven ismert állo­mány­me­nedzs­­ment-­rend­szerét. Az új jeladóval lényegében kiválthatók a korábbi, nyakörves modellek, kialakítása is azokhoz hasonlóan időjárás- és UV-álló, emellett megbízhatóan működik a tejtermelő gazdaságokban előforduló környezeti és hőmérsékleti viszonyok között.

A jeladó azonnal hasznosítható adatokat küld a központi SCR programnak, a gyártó szerint egy–három nappal a látható tünetek megjelenése előtt képes azonosítani a beteg állatokat,

a tehenek ivarzási ciklusához alkalmazkodó, praktikus vemhesítési táblázatokat állít elő, valamint valós időben figyeli a takar­mány­felvételi adatokat az egyes állatcsoportokon belül és a csoportok között is. Így jól láthatóvá válhatnak az egyes takarmányozási módszerek és kiegészítők hatásai is. A program emellett a jeladó adatai alapján csoportszinten jelzi a hőstresszre utaló adatokat, a kérődzés és a takarmányfelvétel paramétereit is.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság/www.scrdairy.com