0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Új és költséghatékony sertéshús-tartósítás

Az eredmények szerint a többi variációhoz képest a CHI/N/GA bevonat jobban megőrizte a hús színét, lecsökkentette a fehérjék és lipidek oxidációját.

Egy nizin/csersav/kitozán bevonat és magas oxigéntartalmú atmoszférában végzett csomagolás (HO MAP, 80% O2 + 20% CO2) kombinációját próbálták ki friss sertéskaraj tartósításában hideg tárolás során (2 ± 1°C, 20 nap).

Friss karajt kitozánoldattal (CHI), csersavas (CHI/GA), nizines, illetve nizines, csersavas kitozánoldattal (CHI/N/GA) vontak be.

Az eredmények szerint a többi variációhoz képest a CHI/N/GA bevonat jobban megőrizte a hús színét, lecsökkentette a fehérjék és lipidek oxidációját, emellett szinergista baktericid hatású volt. A kombinációs eljárás költséghatékony Hurdle technikaként használható a friss sertéshús tartósításában.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság/www.sciencedirect.com