Back to top

Dubicz borok a Sziget Fesztiválon

Egyre népszerűbbek a magyar borok a hazai fesztiválokon, csak tavaly nyáron például ötödével nőtt a borfogyasztás a Sziget nyári rendezvényein az előző évhez képest. A pozitív változásban a fogyasztási trendek alakulása mellett kulcsszerepet játszik a fesztiválokon elérhető borok magas minősége is.

Éppen ezért a Borháló Borkereskedés úgy döntött, nem változtat a bevált recepten, és idén is a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok lesz a Sziget-fesztiválok borainak hivatalos szállítója.

A tavalyi év számai egyértelműen azt mutatták, hogy a Dubicz és a Borháló által kifejezetten a Sziget fesztiválokra készített borok, a Sziget White, a Sziget Rosé és a Sziget Red, stílusukban és ízvilágukban egyaránt illeszkednek a hazai és a nemzetközi fesztiválközönség ízléséhez. Ezért lett a Dubicz az első borászat, amely két egymást követő évben hivatalos partnerként lesz jelen a VOLT, az Efott, a Balaton Sound, a Sziget, a Be.my.lake és a STRAND fesztiválokon. Ennek megfelelően a borértékesítés terén kizárólagosságot élvezve minden vendéglátóhelyen a Borháló által választott Dubicz borokból válogathatnak az érdeklődők.

„A Borháló negyedik éve szolgálja ki a fesztiválozókat. A Sziget-rendezvényekre szállított alapboroknak fröccsben és tisztán is frissnek, élvezetesnek kell lenniük, ezeket a tételeket a fogyasztói igények és visszajelzések figyelembevételével közösen állítjuk össze a partnerpincészettel. A fehér és rozé alapbort 10 literes bag-in-box, vagyis zsákos-dobozos kiszerelésben, frissen letöltve, rugalmasan szállítjuk a helyszínekre, ahol a mindig hibátlan, üde, zamatos ital csapológépekből kerül a fesztiválozók poharába a gyors kiszolgálás érdekében" – mondta el Kathona Krisztián, a Borháló Borkereskedés alapító tulajdonosa. Tavaly a Dubicz palackos válogatása is sikert aratott a fesztiválokon: a megelőző évhez képest 75 százalékkal nőtt az étékesítés a prémiumszegmensben.

A fesztiválok sokszínű közönsége a világ minden tájáról érkezik, akik a bort sem egyformán isszák. Sokan tisztán fogyasztják, mások szódával fellazítva, fröccsként, és van, aki más italokkal együtt, egy kellemes koktél formájában élvezi igazán. Egy „fesztiválbornak” tehát számtalan ízlésnek kell megfelelnie. A Dubicz Borászat tulajdonosa, Dunai Bernadett számára továbbra is az a cél, hogy a fesztiválok vendégeinek csakis magas minőségű, könnyed és friss ízvilágú borokat kínáljanak. „Nagy büszkeség, hogy idén is a Dubicz Borászat lehet a Borháló partnere, s így idén is a mi boraink lesznek ott a legnagyobb hazai fesztiválokon. Külön öröm számunkra, hogy ennyire szerették borainkat a fesztiválozók, akiktől rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. Idén sem kell majd csalódniuk, hiszen most is kiváló borokkal készülünk a fesztiválszezonra.”

Idén a Sauvignon blanc alapú Sziget White-tal, a Kékfrankos-Pinot noir házasításból készült Sziget Roséval, és a Kékfrankost, valamint Cabernet franc-t párosító Sziget Red vörösborral várják a legnagyobb hazai fesztiválok látogatóit. A Sziget Red különlegessége, hogy az ehhez használt Kékfrankos tavaly a második helyen végzett a VinCe Magazin nagy nyári vörösbortesztjén. Aki pedig a három alapboron túl a Dubicz Borászat által kínált különlegességekre is kíváncsi, annak 2019-ben is lesz lehetősége prémium borokat kóstolni.

Forrás: 
Flow PR

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Az ország borversenye

Május 21-én és 22-én Kecskeméten rendezte a 40. Országos Borversenyt a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT). Az ország legnagyobb ágazati rendezvényén 908 tétellel 262 hazai borászat nevezett. A szőlész-borász szakmai önkormányzat az idei évben a Kunsági borvidéket választotta a verseny házigazdájának, követve azt a hagyományt, mely szerint minden évben más hazai borvidék ad otthont a versenynek.

Főleg kávé és tea tekintetében vagyunk márkahűek

A 8%-os világátlaggal szemben kétszer olyan márkahűek a magyarok: 15 százalékuk ragaszkodik a megszokott termékekhez. Ugyanakkor több mint egynegyedük nyitottabban áll a korábban nem próbált termékek/márkák vásárlásához, mint öt évvel korábban, derül ki a Nielsen piackutató globális, 2019-ben 30.000 fő bevonásával 64 országban végzett online kutatásából.

Baján is a bor beszélt

A Vinalia nem más, mint egy nemzetközi borfesztivál, ahol a bor, gasztro és kultúra hármasa teszi felejthetetlenné az élményt. Ugyanakkor a hétvégi esemény nem egy hagyományos borfesztivál, hanem újszerű, izgalmas megközelítéssel mutatott utat a borok világában, amely mellé természetesen a gasztronómia és a kultúra is odaszegődött.

Új borpiaci intézkedések: zöldszüret és borlepárlás

Európai szinten egy komolyabb borpiaci válság előjelei érzékelhetők, amely elsősorban egy esetleges magasabb idei termés esetén következhet be. A helyzet kezelésére ezért a szaktárca zöldszüreti és borlepárlási támogatási programot indít, és olyan intézkedéseket vezet be, amelyek a minőségi szint emelését segítik.

A világ legöregebb városi szőlőskertje

1907-ben ültették az egy hektáros Marion szőlőskertet, amit ma házak és egy uszoda vesz körül Adelaide-ben, ebben az 1,4 milliós lakosú ausztráliai nagyvárosban. Valószínűleg ez a legrégebbi működő városi szőlőültetvény a világon. A nagyra értékelt Grenache–Shiraz házasításukból évente 3000 palackot készít a Patritti Wines borászat.

Zalai Borünnep kilátással a Kis-Balatonra

Hat zalai borászat hívta életre a 2019. őszén, szeptember 20-21. között az első ízben megrendezésre kerülő fesztivált, amely a Bor.Zene.Zala. nevet kapta. Isteni borok a Zalai dombokról, vadak, dödölle, kerekrépa, csevap és totyogós rétes, remek zenék és a magyar vidék hangulata várja majd a szeptemberben Zalaszabarba látogatókat egy különleges családbarát fesztiválra.

Újragondolt borturizmus

Vas megye országos borászati szakmai súlya elenyésző, a szőlőterületek alig egy százaléka található ott. Ennek ellenére az oszkói Hegypásztor Kör munkája példaként szolgálhat mindazok számára, akik hisznek a szőlőtermesztés kultúrateremtő és tájformáló erejében. A civil egyesület zártkerti revitalizációs munkája nemcsak skanzenné, hanem élő közösségi térré változtatta az oszkói szőlőhegyet és annak térségét.

II. Istvándy FESZtelen - Ízek, élmények és jóbarátok

Az Istvándy család idén - 2019. július 3-7-e között - másodszorra nyitja meg a teljes birtokot több helyszínen a Tóti-hegy (és Badacsony) vonzáskörzetében. Pár nap fesztelen hangulatban, középpontban az Istvándy kúriával: család, csodák, borok, gasztronómia, édes semmittevés!

Nyugdíjba vonul a borkritikus

A világ legbefolyásosabb borkritikusa, az amerikai Robert Parker hivatalosan is bejelentette, hogy búcsút int 41 éve alapított szaklapjának, a The Wine Advocate-nek, és nyugdíjba vonul.

Zenélő kertészet

A kertművészet és a zeneművészet találkozásának lehettek szem- és fültanúi azok, akik szombat délelőtt ellátogattak Szombathely herényi városrészébe, az Innoflora Évelőkertészetbe, ahol andalító kamaramuzsika és vérpezsdítő gitárdallamok közepette ismerkedhettek meg az érdeklődők az évelő dísznövények változatosságával, sokoldalúságával, igényeivel és tartásával.