0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Vigyázat! A Pilisben is csúszósak a turistautak

Bár az erdő fáinak kifejezetten jót tesznek az utóbbi hetek bőséges esőzései, a nagy mennyiségű csapadék a Pilisben és a Visegrádi hegységben is több helyen megnehezíti a túrázást. A Pilisi Parkerdő Zrt. ezért fokozott óvatosságra kéri a túrázókat.

A Pilisi Parkerdő Zrt.  egyelőre nem kíván lezárni útvonalakat, de felhívja az erdőjárók figyelmét a fokozott óvatosságra, valamint arra kéri a túrázókat, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak a parkerdo.hu főoldalán az Aktuális felhívásokból, illetve az egyes célpontok időjárásáról.

A megnövekedett vízmennyiség miatt különösen nehézkessé vált az előrejutás a szurdokvölgyekben, mint például a Rám-szakadék, a Holdvilág-árok, vagy a Dera-szurdok, A Visegrádon található Apátkúti-völgyben az Apátkúti patak mellett futó piros jelzésű turistautat feláztatta az eső, ezért csak az erdészeti aszfaltozott úton lehet eljutni a Telgárthy-rétig.

A meredek szakaszokat is tartalmazó túraútvonalak, mint például a Spartacus-ösvény, vagy a Pilismarót határában a Hirsch-oromhoz vezető ösvény nagyon nehezen járható, ezért ezen a hétvégén csak jól felkészült túrázók vágjanak neki. 

A Valkói Erdészet területén is nehéz közlekedni a sár és a csúszóssá vált utak miatt. Az erdészet javasolja az olyan meredekebb részeken futó turistautak elkerülését, mint a piros háromszög, illetve a sárga, zöld és kék jelzésű utak Gödöllő és Bag községhatárban.

Forrás: Pilisi Parkerdő közlemény