0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. február 25.

Mindenki megnyugodhat, lesz elég bioalma

Az új szüretig kitart a bioalma – tette közzé a biogyümölcs-termesztő szervezeteket tömörítő Európai Biogyümölcs Fórum, felhívva a figyelmet arra, hogy nem volt ez mindig így, viszont az utóbbi időkben rengeteget fejlődött a tárolási technológia a bioalmásoknál is. Olyannyira, hogy most már az alma a növekvő biotermék-fogyasztás hajtómotorja – állítják.

Egyre magától értetődőbb módon nyúlunk már a biotermékekért, ha zöldség-gyümölcsért megyünk a boltba, és az a korábban gyakori szituáció is lassan a múlté lesz, hogy vagy megtaláljuk, amit keresünk, vagy nem. Almából legalábbis már egyáltalán nem esetleges, hanem

nagyon is kiszámítható a felhozatal

– írja a fruchthandel.de portál az Európai Biogyümölcs Fórumra hivatkozva.

Golden Delicious-ből és a Jonagold-fajtacsoport almáiból biztosan van annyi a tárolókban, hogy kitart a legkorábbi almafajta, a Gala idei szüretéig, de Braeburnből, Topazból, sőt még Pinovából és Kanziból is egész jól el lehet látni az áruházakat – hogy csak a kedvelt, piros-sárga kétszínű fajtákat említsük.

A rendkívül jó értékesítési mutatók – március-április során 35%-kal több bioalma fogyott, mint az elmúlt öt év átlagában – megerősítik, hogy jó minőségű az idén a tárolt gyümölcs.

Az utóbbi években igen jelentősen bővült Európa-szerte a szabályozott légterű tárolók kapacitása, illetve a válogatás is nagyon magas színvonalú már,

vagyis a bioágazatnak is sikerült felnőnie az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok által elvárt logisztikai színvonalhoz, ezért gyakorlatilag egész évben elérhető a bioalma – hangsúlyozza Biogyümölcs Fórum.

A szervezet közleménye szerint a bioalma ára a szezon hátralévő részében is olyan szinten marad, ami a fogyasztók számára még vállalható, és egyúttal a termesztőket sem hozza nehéz helyzetbe.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu