0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Világújdonságok a Bayertől

Sárbogárd-Nagyhörcsökpusztán, a Széra Kft. telephelyén fogadták a Bayer szakemberei a gazdákat. A Bayer Farm országjáró road-showjának második állomásán is kézközelből nézhették meg az érdeklődők az új integrált megoldásokat. A növényvédelmi ajánlatok mellett megismerkedhettek az innovatív Dekalb hibridekkel is.

youtube://v/Orpk6UsmQ-Q

 

Kiss András, a cég kereskedelmi vezetője köszöntőjében az időjárási anomáliák okozta kihívásokra hívta fel a figyelmet. Mint elmondta, idén a fagy kivételével már minden elemével találkozhattunk, így volt szárazság, bőséges csapadék, jég és szélvihar. Korán megjelentek a rovarkártevők, javában zajlik ellenük a védekezés, akárcsak a gyomirtás.

A szakember az újdonságokról szólva kiemelte, a gabona gombaölőszeres kezelésében színre lép az Xpro termékcsalád. Az idei évtől elérhető az új kalászos gombaölő készítmény az Ascra Xpro is, amely két SDHI hatóanyag – a bixafén és a fluopiram – mellett egy triazol molekulát, a protiokonazolt is tartalmazza. A kórokozók életműködésének csaknem minden fázisát érintik, elmarad a spórák csírázása és gátolt a spóratömlő megnyúlása a levél felszínén. kiváló eredménnyel alkalmazható a búza szártőbetegségek, a lisztharmat, a rozsdabetegségek, a szeptóriás és pirenofórás levélfoltosság és kalászfuzáriózis, az árpa lisztharmat, rinhospórium, hálózatos és barna foltosság, törperozsda, ramuláriás foltosság és élettani foltosság, rozs és tritikálé lisztharmat, vörösrozsda és rinhospórium ellen. Az Ascra Xpro után az elkövetkező években jön a többi családtag is.

Egyre szigorodnak a  készítmények engedélyezési, újraengedélyezési szabályai, amelynek sok hatóanyag esett és esik áldozatul. A fungicidek kivonása szerencsére  Bayert nem igazán érinti.

Bár néhány készítményük eltűnik a piacról, ám az elkövetkező években új hatóanyagokkal jelentkeznek.

Ilyen az új rovarölő szerük a szőlőben, gyümölcsben, zöldségben bevethető Sivanto prime, amely kíméli a hasznos rovar faunát, nem veszélyes a méhekre, azok táplálkozását és gyűjtését nem befolyásolja, ezért virágzásban is felhasználható. Hatásában nagyon gyors és olyan rovarkártevő ellen is hatékony, amelyek ellen már hatáscsökkenés, vagy rezisztencia volt tapasztalható.

Forrás: magyarmezogazdasag