0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Nők az agrárvállalkozásokban

A nőknek kulcsszerepe lehet az innovációban és a generációváltásban is, miközben mindkét téma napirenden van az európai mezőgazdaságban – hangzott el egy pénteki, budapesti konferencián. A rendezvényen bemutatták a CORD projekt eredményeként kidolgozott vállalkozói Követi Programban résztvevő innovatív cégeket.

Vidéki nők példaértékű innovatív vállalkozásai címmel tartott nemzetközi konferenciát a Magyar Női Unió Egyesület pénteken az Agrárminisztériumban. A rendezvény az innováció fontosságát és a nők szerepvállalását választotta fő témájául. Az eseményen köszöntőt mondott Juhász Anikó. Az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára kijelentette: az új Közös Agrárpolitika (KAP) a specifikus célok mellett egy horizontális célt is megnevez, amely a modernizációt takarja. Fontos, hogy ezt nem csupán célként, hanem eszközként tekinti, és hogy ebbe beleértendő az innováció, a digitalizáció és a szaktanácsadás is. Ebben a nőknek is kulcsszerepe lesz, ahogy a mezőgazdaságban kulcskérdésnek számító generációváltásban is.

A rendezvényen ünnepélyes keretek között bemutatták a projekt eredményeként kidolgozott vállalkozói Követi Programban résztvevő példaértékű magyar és szlovák innovatív cégeket.

Mint elhangzott, ezen vállalkozások küldetése a vállalkozói tevékenység és a szlovák-magyar határmenti térségben rejlő üzleti lehetőségek népszerűsítése lesz.

A szlovák-magyar együttműködésű CORD projekt a startupok, potenciális vállalkozók és KKV-k szlovák-magyar határon átnyúló üzleti tevékenységét ösztönzi. A projekt megvalósítására partnerségre lépett szervezetek – a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, a Győr- Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar Női Unió Egyesület, a Szlovák Üzleti Ügynökség, a Komáromi Regionális Tanácsadó és Információs Központ és a szlovák Oktatók és Karriertanácsadók Szövetsége – egy-egy cég képviselőjét jelölik ki a Követi Programba. Az MNU CORD Követe Rácz Erika, a másfél milliárd forint éves árbevételű magyar sikercég, a Julius-Globe Kft. tulajdonosa.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu