0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

5 tipp, hogy kiválaszthassuk a tökéletes görögdinnyét

Nem kell a jó szerencsében bízni görögdinnye vásárláskor. Vannak módszerek, melyekkel érett, lédús és édes dinnyét választhatunk.

A jó dinnye kiválasztása igazi kihívás. A méretet leszámítva egyformának tűnnek. Sokszor olyan érzésünk lehet, hogy a szerencsén múlik, érett vagy uborkaízű, kásás dinnye jut nekünk. Rendkívül bosszantó, mikor otthon, a megszegésnél csalódni kell. Ha figyelünk néhány jelre, és alkalmazunk néhány módszert, megkönnyíthetjük a vásárlást.

Szúrjuk ki a hibákat

Vizsgáljuk meg alaposan a dinnyét, és figyeljünk arra, hogy ne legyen hibás. Ne legyen rajta repedés, zúzódás vagy lágy rész. Olyan darabot kell választani, amely nem sérült, kívülről teljesen rendben van. Ez a legelső és legegyszerűbb lépés.

Ellenőrizzük a színét

Azt a dinnyét vegyük meg, amelyik nem fényes zöld színű, legyen inkább homályosabb, mattabb. A fényesség az éretlenség jele. Ha ez megtörtént, keressük meg a „foltot” a gyümölcsön. A dinnye egy része érintkezik a talajjal. Ez a foltszerű rész ne legyen fehér. Az érett gyümölcsön ez sárgás színű.

Számít a méret

Általában a nagy dinnyéket szeretjük, válasszunk inkább közepes méretűt, és abból is azt, amelyik a legnehezebb. Ezzel ritkábban lehet melléfogni.

Kopogtassunk

A kopogtatásról sokat hallhattunk, de vajon mire kell figyelni közben. Akkor jó a dinnye, ha kongó, mély hangot hallunk, mintha visszhangozna.

Meg kell vizsgálni a kocsányt

Mire eladásra kerül a dinnye, sajnos legtöbbször már nincs rajta a kocsány, pedig sokat elárul az érettségről. Ha a kocsány zöld színű, túl korán, éretlenül szedték le a gyümölcsöt. Amennyiben lehetséges, keressük meg azt a dinnyét, amelyiken elszáradt.

 

Forrás: thekitchn.com