0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A pórul járt méhcsempész

12 méhcsaládot próbált meg Svájcba másodszor is bevinni személyautójában egy férfi. Miután nem vetette magát alá a vámvizsgálatnak és gyorsan továbbhajtott, a svájci vámosok kisebb autós üldözésbe kezdtek.

Először a Bargen SH  határátkelőnél próbálkozott belépni Svájcba az a 61 éves német állampolgárságú férfi, aki személyautójának csomagtartójában 12 méhcsaládot szállított (valószínűleg 12 rajról, vagy kölyökcsaládról lehet szó – a szerkesztő megjegyzése).

Miután a vámosok behozatali engedély hiányában visszaküldték a határról, a csempész egy másik átkelőnél, St. Margarethennél újra megpróbált belépni az országba.

Azonban az ottani vámosok is félreállították ellenőrzés céljából. Ezúttal a férfi ahelyett hogy megállt volna, gyorsított és továbbhajtott. A vámosok üldözni kezdték és rövid időn belül meg is állították.

A hatóság a méheket elkobozta, a kirendelt állatorvos pedig azonnal megsemmisítette őket, ahogy azt a hatályos törvény előírja, hiszen a méhekről nem lehetett tudni, hogy nem hordoznak-e valamilyen fertőző betegséget.

A méheket szállító férfit csempészés miatt pénzbírságra büntették és a hatóság munkájának akadályozása miatt eljárást indítottak ellene.

 

További cikkek, melyeket ajánlunk: Drágulni fog a méz Ausztriában és idehaza is

Atkairtás zárkázás után– beszélgetés egy sikeres kísérletről

Forrás: aargauerzeitung.ch