0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Kubota-Buhler együttműködés traktorfejlesztésre

A Kubota, amely a világ harmadik legnagyobb multinacionális mezőgépipari konszernje, megállapodást kötött, a 80 százalékban az orosz Rosztszelmas tulajdonában lévő Buhler Industries Inc. kanadai vállalkozással.

Buhler Industries Inc. tulajdonosa a winnipegi Versatile traktorgyárnak is –,  a megállapodás célja a 200 LE feletti teljesítményű traktorok közös fejlesztése és gyártása, alapvetően az észak-amerikai és az európai piacokra.

A Kubota jelentős piaci pozíciókkal rendelkezik a 25–172 LE közötti teljesítményű traktorok eladása terén a térségben, de a kínálatából hiányoznak az ennél nagyobb teljesítményű traktormodellek.

A piaci szegmens mihamarabbi pótlására szövetkezett most a Buhler Industries/Versatile. A Buhler a Versatile márkájú traktorait 190 és 575 LE közötti teljesítményekkel gyártja standard/univerzális és törzscsuklós kivitelben. Ezeknek zömét az észak-amerikai régióban értékesíti, de az oroszországi Rostovban is szerelnek össze Versatile traktorokat az orosz és a kelet-európai piacokra.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság/Eilbote 2019/12-24