0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Megszületett az első szermaradékmentes kajszi

Hosszú évek kutatás, kísérletezése után Olaszországban a Giudi Mezőgazdasági Társaság forgalomba hozta az első szermaradékmentes kajszit Albisole márkanéven. A piacra lépéshez kellő mennyiségű árura volt szükség. A cégnél 330 hektáron terem kajszi, és 150 hektáron jégvédő és rovarhálóval borították az ültetvényeket. Ezáltal drámaian tudták csökkenteni a szükséges permetezések számát.

A cégnél 330 hektáron terem kajszi Emilia-Romagna kedvező fekvésű dombjain, új ültetvényeket hoztak létre Carpinello di Forlì, Roncofreddo, Longiano és Borghi körzetében.

Integrált termesztést folytatnak, de az tette lehetővé az új termék bevezetését, hogy 150 hektáron jégvédő és rovarhálóval borították az ültetvényeket.

Ezáltal drámaian tudták csökkenteni a szükséges permetezések számát.

Nem volt egyszerű, de végül sikerült, mondja Roberto Guidi társtulajdonos. Az idén lett akkora mennyiség, hogy megbízható szállítóként lépjenek piacra, egészen szeptember végéig. A különleges minőségű kajszit jól megkülönböztethető csomagolásban kínálják. A zéró szermaradék minőségű gyümölcsöt fizikailag is elkülönítve kezelik a hagyományos integrált termesztésből származó kajszitól. Gondosan válogatták ki a magasabb szárazanyag-tartalmú fajtákat is, így az új márka alatt kiváló ízű gyümölcsöt kínálnak.

A szüret júniusban kezdődött és egészen szeptemberig tart. Kiváló a minőség és az árak is magasak, úgyhogy Roberto Giudi bizakodó az idei évet illetően.

A cég a termés felét két saját márkanéven hozza forgalomba: Albisole és Rubysole. Az utóbbival a pirosra színeződő kajszikat jelzik.

Két éve épült föl egy 200 hektáros gyümölcsös mellett az új üzemük, ahol azonnal elkezdhetik hűteni a kajszit, és egészen a fogyasztóig nem szakad meg a hűtőlánc.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/freshpalaza.it